Tiental Jong PSV dient Jong Ajax derde nederlaag op rij toe

Jong PSV heeft maandagavond gewonnen van Jong Ajax. Voor de Amsterdammers was dat de derde nederlaag op rij in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl de bezoekers de wedstrijd met tien man eindigden. Toch trok Jong PSV de zege over de streep.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 2
Jong PSV
Jong PSV

Jong Ajax was erop gebrand om vertrouwen te winnen, want de eerste twee wedstrijden van het seizoen gingen verloren. Met een B-elftal verloor de ploeg van trainer Winston Bogarde van Roda JC Kerkrade (0-4) en een week later was NEC met 2-1 te sterk. Jong PSV herstelde zich een week geleden juist van de snoeiharde 1-6 nederlaag tegen Excelsior door Jong AZ met 1-4 te verslaan.

De eerste helft verliep voor Jong Ajax niet zoals gehoopt. De thuisploeg was in de beginfase sterk, creëerde kansen, maar maakte geen doelpunten. Jong PSV deed dat wel. Eerst via Justin de Haas, die een vrije trap via de muur binnen zag vliegen. Vervolgens ging keeper Dominik Kotarski in de fout en profiteerde Cheikh Touré: 0-2.

Alsof dat nog niet erg genoeg was voor de Amsterdammers moest aanvoerder Quinten Timber al na 27 minuten de strijd staken. Hij haakte geblesseerd af en werd vervangen door Nordin Musampa. Vlak voor rust deed Jong Ajax nog wel wat terug. Onder toeziend ook van Erik ten Hag combineerde Jurgen Ekkelenkamp met Lassina Traoré en tikte hij uiteindelijk raak voor 1-2.

Terwijl Jong Ajax na rust in de achtervolging moest was het Jong PSV dat halverwege de tweede helft een grote kans kreeg. Ismael Saibari stak Damian Timan weg. De middenvelder zette het op een lopen en schoot vervolgens oog in oog met Kotarski hard tegen de paal. Hij had een groot deel van de spanning kunnen wegnemen, maar daarna kreeg Jong PSV het moeilijker. De Haas kreeg namelijk een tweede gele kaart vanwege een overtreding en kon inrukken.

Na de rode kaart drong Jong Ajax aan. Invaller Naci Ünüvar schoot bijna een corner in één keer in het doel. De aanvaller raakte de paal. In de slotfase werd de thuisploeg opnieuw gevaarlijk uit een hoekschop via Brian Brobbey, waarbij er ook nog sprake zou zijn van hands. De scheidsrechter oordeelde van niet, waarna het bij 1-2 bleef op Sportpark De Toekomst nadat ook Terence Douglas de paal raakte uit een hoekschop. Voor Jong PSV was het de tweede zege van het seizoen, Jong Ajax bleef puntloos.