Tiental ADO Den Haag verslikt zich in scherp NAC

ADO Den Haag had bij winst op NAC Breda de vierde plek op de ranglijst van de Eredivisie kunnen innemen. De ploeg verloor echter op bezoek in het Rat Verlegh Stadion met 3-2. Voor NAC betekende het de eerste overwinning in dit jaar.

Al vroeg in de wedstrijd dachten de thuissupporters rustig achterover te kunnen gaan leunen, toen Robbert Schilder (foto) zijn ploeg op voorsprong zette. Zijn indraaiende vrije trap leek te worden verlengd door Rob Penders, maar de verdediger toucheerde de bal niet. Hierdoor kreeg Schilder het doelpunt op zijn naam.

ADO verstoorde het avondje NAC flink. Na twintig minuten maakte Wesley Verhoek gelijk. Zijn voorzet ging aan iedereen voorbij. Ook doelman Jelle ten Rouwelaar verkeek zich op de halfhoog ingebrachte bal. Even voor rust kwamen de Hagenaars zelfs op voorsprong. Gabor Horváth werkte een inzet van Verhoek achter zijn eigen doelman.

Na de pauze keerde NAC sterker terug uit de kleedkamers. Na twee minuten stond het weer gelijk in Brabant. Een prima uitgespeelde aanval, opgezet door Csaba Fehér, werd afgemaakt door Robbert Schilder die zijn tweede goal van de avond maakte.

ADO moest het na een uur met tien man stellen. Christian Kum ontving na een harde tackle zijn tweede gele kaart. Het kwam het spel van de bezoekers niet ten goede. Tien minuten had NAC nodig om te profiteren van het numerieke overwicht. Waar Fehér bij de 2-2 aan de basis stond, schoot hij de 3-2 zelf binnen.

Matthew Amoah was nog dicht bij een vierde treffer voor NAC maar zijn inzet eindigde op de buitenkant van de pal. Desondanks won NAC waardoor het NEC voorbijgaat op de ranglijst. Als AZ zondag van FC Twente wint, moet ADO de vijfde plaats inleveren aan de Alkmaarders. Foto: VI Images