Tieners leiden Feyenoord naar ruime eerste zege onder Stam

Feyenoord heeft de eerste wedstrijd onder leiding van trainer Jaap Stam gewonnen. Hoofdklasser Putten werd verslagen. Vijf tieners kwamen tot scoren voor de Rotterdammers.

SDCP
SDCP
0 - 6
Feyenoord
Feyenoord

Stam liet Feyenoord bij zijn officieuze debuut aantreden met enkele jeugdspelers en ook nieuwkomer Nick Marsman startte. Verder stonden ook bekende namen als Yassin Ayoub, Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden in de basis. Halverwege de eerste helft opende Dylan Vente de score. Marouan Azarkan werd neergehaald en Vente benutte de penalty.

Kort na de drinkpauze sloegen de Rotterdammers opnieuw toe. Na een klein half uur zorgde de zeventienjarige Azarkan zelf voor 0-2. De vleugelspeler was alert nadat de keeper van Putten een poging van Denzel Hall losliet en scoorde uit de rebound. Crysencio Summerville, eveneens zeventien jaar, bepaalde de ruststand op 0-3 door na een pass van Ayoub het net te vinden.

Na een uur kreeg oud-prof Sander Duits zijn afscheid aan de kant van Putten. De middenvelder zwaaide eigenlijk afgelopen seizoen al af, maar maakte van het duel met Feyenoord zijn allerlaatste wedstrijd. Duits is actief als assistent-trainer bij RKC Waalwijk. Vanaf de kant zag hij Feyenoord nog drie keer scoren. Naoufal Bannis maakte er halverwege de tweede helft 0-4 van maken na een pass van Lutsharel Geertruida. Cheick Touré tekende voor 0-5 en Achraf El Bouchataoui bepaalde de eindstand op 0-6.

Opstelling eerste helft: Marsman; Nieuwkoop, Botteghin, Van der Heijden, Hall; Geertruida, Wehrmann, Ayoub; Summerville, Vente, Azarkan.
Opstelling tweede helft: Marsman; St. Juste, Van Beek, Geertruida, Hendriks; Burger, Toornstra, El Bouchataoui; Touré, Bannis, Kökcü.