Tiener van Kopenhagen sprakeloos na heldenrol tegen Manchester United

Reacties

Roony Bardghji beleefde woensdag de avond van zijn leven. De zeventienjarige aanvaller bezorgde FC Kopenhagen de zege op Manchester United door in de slotfase als invaller de 4-3 te maken. Bardghji werd zo de jongste doelpuntenmaker in de Champions League sinds Ansu Fati.

Tiener van Kopenhagen sprakeloos na heldenrol tegen Manchester United
© Pro Shots
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
4 - 3
Manchester United
Manchester United

Het talent klopt al langer op de deur bij Kopenhagen. Bardghji werd geboren in Koeweit en groeide op in Zweden. Twee jaar geleden debuteerde hij al in de hoofdmacht van Kopenhagen, enkele dagen na zijn zestiende verjaardag. Dit seizoen scoorde hij al zeven keer in veertien wedstrijden in de Deense competitie.

Woensdag viel Bardghji na een uur in en zag hij Bruno Fernandes het tiental van United op 2-3 brengen. Door een doelpunt van Lukas Lerager werd het 3-3 en Bardghji maakte zelf de 4-3. 'Ik kan niet beschrijven hoe dit voelt. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Dit is echt onbeschrijflijk', zei de jonge aanvaller na de wedstrijd tegen Viaplay.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lerager keek terug op een 'heel gekke wedstrijd'. 'Dit was een bijzondere avond. De wedstrijd lag veel stil en er werd veel gepraat. Er gebeurde veel. Het was niet onze beste wedstrijd en we begonnen niet goed, maar we bleven kalm en geloofden tot het einde in een ommekeer.'

Laudrup
Michael Laudrup was als analist aanwezig bij Viaplay en sprak lovend over Kopenhagen. 'Dit soort wedstrijden gaan voor altijd de boeken in. Als we hier over vijf, tien of twintig jaar over spreken, zul je je alleen nog herinneren dat FC Kopenhagen met 4-3 won van Manchester United. Dat de wedstrijd moeizaam verliep, doet er dan niet meer toe. Dit is een geweldige prestatie van een Deense club. Ze verslaan een van de grootste clubs ter wereld.'

De supporters van Kopenhagen lachten woensdag als laatst. De fanatieke fans hadden een prachtige sfeeractie verzorgd met een groot doek, waarbij het stadion van de Deense club een 'Theatre of Nightmares' werd genoemd voor United. De Denen bedoelden dat als kwinkslag richting de bijnaam van Old Trafford, het Theatre of Dreams. Doordat United al snel op voorsprong kwam en later ook met 2-3 de leiding nam, leek er weinig van de gedachte achter de sfeeractie terecht te komen. Uiteindelijk bleek Parken, het stadion van Kopenhagen, toch echt nachtmerriemateriaal voor United.

© Pro Shots
UEFA Champions League

Stand Groep A UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
12-6
+6
16
2
FC Kopenhagen
6
2
2
2
8-8
0
8
3
Galatasaray
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
Manchester United
6
1
1
4
12-15
-3
4
* Actueel tot en met 1 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Kopenhagen
Meer over FC Kopenhagen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.