Tiende competitiezege op rij: wie stopt dit Manchester City?

Manchester City heeft woensdag maximaal geprofiteerd van de uitglijders van achtervolgers Chelsea (tegen Brighton & Hove Albion) en Liverpool (tegen Leicester City), door zelf de tiende competitiezege op rij te boeken. Tegen Brentford volstond een goal van Phil Foden.

Brentford
Brentford
0 - 1
Manchester City

City is de laatste tijd niet te houden en heeft sinds de verrassende 0-2 nederlaag van Crystal Palace, op zaterdag 30 oktober, niets meer laten liggen in de Premier League. Omdat de concurrentie er niet in slaagt om foutloos te blijven, lijkt de ploeg van Pep Guardiola hard op weg naar titelprolongatie. De voorsprong op Chelsea en Liverpool bedraagt nu acht en negen punten. De ploeg van Jürgen Klopp heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld.

Brentford bood City woensdagavond dapper tegenstand. De regerend landskampioen had weliswaar erg veel balbezit, zoals eigenlijk in ieder wedstrijd wel het geval is, maar de eerste serieuze kansen waren toch echt voor de thuisploeg. Frank Onyeka en Yoane Wissa zetten City-doelman Ederson aan het werk en João Cancelo kopte na een hoekschop de bal van zijn eigen doellijn. 53 seconden hierna sloeg City toe: uit de eerste assist van dit seizoen van Kevin De Bruyne opende Phil Foden op het randje van buitenspel de score.

Vijf minuten in de tweede helft scoorde Foden opnieuw. Dit doelpunt kon echter niet gevierd worden, omdat de middenvelder nu wel buitenspel stond. Vlak voor het einde van de wedstrijd ging er om diezelfde reden ook een streep door de treffer van Aymeric Laporte. De verdediger kopte raak op aangeven van De Bruyne, die zelf nog een keer op de paal had geschoten, maar de VAR gooide voor Laporte roet in het eten.

City had in de tweede helft niet bijster veel last meer van Brentford, dat het wel probeerde, maar voornamelijk achter de bal aan moest lopen. Serieuze kansen op de gelijkmaker vielen er niet en dus pakte City (met Nathan Aké van begin tot eind binnen de lijnen) opnieuw de drie punten. De eerstvolgende wedstrijd voor de koploper is op nieuwjaarsdag, wanneer de ploeg van Guardiola op bezoek gaat bij Arsenal. Een dag later spelen Chelsea en Liverpool tegen elkaar op Stamford Bridge.