Tiendalli: 'Raakte 'm niet vol, maar een goal is een goal'

Dwight Tiendalli was dinsdagavond matchwinner bij Swansea City door tegen Wigan Athletic een kwartier voor tijd het eerste Premier League-doelpunt van zijn carrière te maken. Zijn treffer ging niet de boeken in als eentje van grote schoonheid, maar daar maalde hij niet om.

Tiendalli (op de foto in duel met Shaun Maloney) profiteerde in de 76ste minuut van matig optreden in de Wigan-verdediging, waarna hij de bal met zijn zwakkere linkerbeen achter doelman Joel tikte. 'Ik ben blij met mijn eerste doelpunt. Omdat ik lichtelijk uit mijn evenwicht was raakte ik de bal niet vol, maar een goal is een goal', vertelde de 27-jarige rechtsback.

Omdat Swansea al zeven wedstrijden niet had gewonnen, kwam de zege als geroepen. Bij een nederlaag tegen Wigan was het voor de Premier League-club uit Wales in theorie zelfs nog mogelijk geweest om te degraderen naar het Championship, ook al staat het momenteel negende op de ranglijst.

SpiritVlak voor de pauze kwam Swansea ook met 1-0 achter, maar mede dankzij de goal van Tiendalli (foto onder) bogen The Swans die achterstand nog om in een overwinning. 'In de rust vertelde manager Michael Laudrup ons dat we meer vechtlust en spirit moesten tonen. Dat hebben we laten zien, ook al was het opnieuw niet een van onze beste wedstrijden', aldus Tiendalli.

Overigens zag de voormalige vleugelverdediger van FC Utrecht, Feyenoord en FC Twente zijn ploeggenoot Michel Vorm vlak voor tijd uitvallen met een hoofdblessure. Waar de schade bij Vorm mee lijkt te vallen, is dat waarschijnlijk niet het geval voor Wigan-verdediger Ronnie Stam. Hij moest meteen na zijn invalbeurt alweer naar de kant met, naar alle waarschijnlijkheid, een gebroken been.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.