Tien Spartanen stelen cruciale winst bij ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft een klinkend resultaat uit handen gegeven. Sparta Rotterdam verdween op de valreep uit de Hofstad met de belangrijke punten (1-2).

Tien Spartanen stelen cruciale winst bij ADO Den Haag

Totaal onverwacht keerde Sparta alsnog met een overwinning terug naar Rotterdam. Vier minuten voor het einde bood de Belgische verdediger Timothy Derijck de gasten de helpende hand door een ongevaarlijke kopbal van Joshua John in eigen doel te werken, waardoor Sparta op 1-1 gelijke hoogte kwam.

Maar het leed was met de gelijkmaker nog niet geleden voor ADO Den Haag. In de blessuretijd ging zelfs het punt verloren voor de thuiscub. Sparta-verdediger Ayodele Adeleye kopte raak uit een vrije trap die werd gegeven na een overtreding van Ekrem Kahya op John: 1-2.

ADO Den Haag had het onheil over zichzelf afgeroepen door zich nodeloos te beperken tot verdedigen. De ploeg van trainer André Wetzel had in de eerste helft weinig te duchten gehad van de Rotterdamse concurrent. De 1-0 van Richard Knopper na voorbereidend werk van Aleksander Rankovic was een schamele afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De hoop van Sparta op een positief resultaat was bovendien geslonken na de tweede gele kaart voor Jerold Promes. De verdediger kon al na een half uur gaan douchen na een lompe overtreding op Karim Soltani. Maar met een man minder pakte de Kasteelclub alsnog de drie punten, die in de strijd tegen degradatie uiterst welkom zijn. ADO Den Haag zakt door de nederlaag naar de vijftiende plaats.

Bekijk hier al onze video's