Tien minuten in de KKD: Ajax neemt afscheid van talent Jensen

Reacties

Jeppe Kjaer Jensen is na ruim twee jaar vertrokken bij Ajax. De Deense aanvaller kwam vol goede moed naar Nederland toe, maar de teller bleef uiteindelijk steken op twee duels in het betaald voetbal.

Tien minuten in de KKD: Ajax neemt afscheid van talent Jensen
© Pro Shots

Dit seizoen viel Jensen tweemaal in bij Jong Ajax, voor een totaal van nog geen tien minuten. Een pijnlijk gegeven, gekeken naar zijn carrière voor zijn stap naar Amsterdam. Jensen speelde zichzelf al op jonge leeftijd in het eerst elftal van AC Horsens, waarvoor hij uiteindelijk elf officiële wedstrijden speelde voor hij naar Ajax trok.

De Amsterdammers hebben de Deen nu laten vertrekken naar Noorwegen, waar hij FK Bodø/Glimt versterkt. De club was in de eerste seizoenshelft nog tegenstander van PSV in de groepsfase van de Europa League. 'Het was moeilijk om me helemaal op mijn gemak te voelen', vertelt Jensen over zijn voormalige werkgever. 'Ik had goede periodes, maar die waren niet langdurig genoeg.'

Na de winterstop speelt Bodø/Glimt in de play-offs van de Conference League. Eerder deze winter deed de club al indirect zaken met een Eredivisionist. De huurperiode van Fredrik Björkan bij Feyenoord werd eerder afgebroken, waarna de back via zijn werkgever Hertha BSC terugkeerde bij Bodø/Glimt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.