Tien man Roda JC blijven overeind

SC Heerenveen heeft twee punten laten liggen in de strijd om de derde plaats. Roda JC, dat na een half uur Bernard Tchoutang met een rode kaart verloor, bleef met tien man overeind in het Abe Lenstra-stadion (0-0).

Halverwege de eerste helft sloeg de vlam in de pan. Said Bakkati hield Bernard Tchoutang af van een vrije doorgang. In Roda-ogen kwam de Friese verdediger er met een gele kaart te genadig vanaf. Op de beslissing van Sterk reageerden de Limburgers als door een wesp gestoken. Tchoutang ging daarbij zover dat hij keeper Hans Vonk gespuugd zou hebben. Het was Sterk ontgaan, maar op advies van de grensrechter kreeg de Kameroener de rode kaart.

SC Heerenveen was niet bij machte de overtal-situatie uit te buiten. Roda JC, dat noodgedwongen de aanvankelijke aanvallende intenties op een lager pitje zette, bleef redelijk eenvoudig overeind. De Friese ploeg ontbeerde de vorm om een openingen te vinden in de Limburgse defensie. De frustratie van Heerenveen kwam tot uiting bij Anthony Lurling. De aanvaller solliciteerde nadrukkelijk naar zijn tweede gele kaart, die hij in de slotfase ook kreeg.

Bekijk hier al onze video's