Tien man Ajax bezegelen degradatie VVV

Reacties

VVV-Venlo is donderdagmiddag gedegradeerd naar de Keuken Kampioen Divisie. Na een erehaag voor landskampioen Ajax gingen de Limburgers onderuit, ook al speelden de Amsterdammers meer dan een half uur met tien man.

Tien man Ajax bezegelen degradatie VVV
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Stafleden van VVV hielden op de bank via de Teletekst-app de tussenstanden bij de concurrentie in de gaten. Na de zeges van Willem II en FC Emmen zijn die ploegen komende zondag in de laatste speelronde niet meer te achterhalen voor de ploeg van Jos Luhukay, omdat VVV zelf niet voor een stunt kon zorgen in Amsterdam.

Kort na de rode kaart van Ajacied Kenneth Taylor voor een lompe tackle op Arjan Swinkels incasseerde VVV de 2-0. In zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd was Sébastien Haller te slim en sterk voor Arjan Swinkels, waarna de Fransman de bal binnentikte.

Taylor was kort voor rust in het veld gekomen voor Davy Klaassen, die na een duel met Swinkels van het veld strompelde met pijn aan zijn bovenbeen. Het is de vraag of de aanvoerder van Ajax vrijdag bij de voorselectie van bondscoach Frank de Boer zit voor het EK. Op het moment dat Klaassen het veld verliet, stond Ajax al een tijd op voorsprong. In de tiende minuut scoorde Devyne Rensch, na een fraai hakje van Klaassen op aangever David Neres.

Giorgos Giakoumakis maakt haast na zijn aansluitingstreffer, maar dat deed Ajax ook.
© Pro Shots
Giorgos Giakoumakis maakt haast na zijn aansluitingstreffer, maar dat deed Ajax ook.

Eerder dit seizoen verloor VVV nog met 0-13 van Ajax, een record. In de Johan Cruijff Arena maakte de nummer zeventien een betere indruk: in de eerste helft kreeg Eredivisie-topscorer Giorgos Giakoumakis al goede kansen op een doelpunt en na de rode kaart van Taylor was de Griek alert toen een corner via-via voor zijn voeten belandde: 2-1.

Zijn 26ste goal van het seizoen zorgde heel kort voor hoop bij VVV, dat een minuut later de 3-1 om de oren kreeg uit een afstandschot van Mohammed Kudus, die daarmee het lot van de uitploeg bezegelde. Na vier jaar daalt VVV weer af naar het tweede niveau, net als ADO Den Haag. Waarschijnlijk is het de eerste keer dat de topscorer van de Eredivisie degradeert.

Ajax Nederland

VVV-Venlo Nederland

VVV-Venlo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Willem II
34
8
7
19
40-68
-28
31
15
RKC Waalwijk
34
7
9
18
33-55
-22
30
16
FC Emmen
34
7
9
18
40-68
-28
30
17
VVV-Venlo
34
6
5
23
43-91
-48
23
18
ADO Den Haag
34
4
10
20
29-76
-47
22
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.