Tien keer winnen op rij zet Real Madrid op pole-position

Real Madrid ging op zaterdag 10 december 2011 op eigen veld met 3-1 onderuit tegen aartsrivaal Barcelona, maar herstelde zich uitstekend van deze nederlaag. In de tien competitieduels die daarop volgden lijkt De Koninklijke de basis te hebben gelegd voor de 32ste landstitel in zijn historie.

Tien keer winnen op rij zet Real Madrid op pole-position

Deze tien wedstrijden leverden dertig punten op, terwijl nummer twee Barça tijdens deze reeks twee keer gelijkspeelde en één keer verloor. Met nog dertien duels voor de boeg heeft Real Madrid liefst tien punten voorsprong op de Catalanen en lijkt het kampioenschap slechts een kwestie van tijd.

De cijfers die trainer José Mourinho tijdens de afgelopen tien wedstrijden kan overleggen zijn indrukwekkend. Real Madrid scoorde liefst 35 keer en een groot deel daarvan kwam voor rekening van Cristiano Ronaldo, die in acht van de tien duels tot scoren kwam. In totaal maakte hij dertien treffers gedurende deze reeks.

Verder is het opvallend dat tien spelers voor de overige 22 doelpunten zorgden. Karim Benzema maakte er vijf, terwijl Gonzalo Higuaín en José Callejón goed waren voor respectievelijk vier en drie goals. Als voorbereider is er een belangrijke rol weggelegd voor Mesut Özil, die de laatste tien duels goed was voor zeven assists. Higuaín en Kaká stelden in deze periode vier keer een ploeggenoot in staat te scoren. Samenstelling: Arjan van den IJsselVolg Arjan van den IJssel op Twitter via @fcarie

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's