Thriller biedt Memphis en co nieuwe hoop op podiumplaats

Olympique Lyon heeft zondag de kansen op een Champions League-ticket nieuw leven ingeblazen. Mede dankzij de grote inbreng van Memphis Depay werd concurrent AS Monaco op eigen veld verslagen.

Monaco
Monaco
2 - 3
Olympique Lyonnais

Na de verloren topper tegen Lille was het voor Olympique Lyon alles of niets. Alleen met een overwinning op Monaco zou het vuur nog brandend blijven. Halverwege de eerste helft kwam er een extra obstakel op weg naar het voor Lyon noodzakelijke succes. De fraaie afronding van Kevin Volland na een pass van Wissam Ben Yedder bracht Monaco op voorsprong.

Na bijna een uur bracht Memphis nieuwe hoop. Na een individuele actie, waarmee hij drie spelers van Monaco het nakijken gaf, knalde hij vanaf twintig meter raak. Zijn negentiende Ligue 1-goal van het seizoen leek geen voorbode te zijn voor een comeback, zeker niet nadat Maxence Caqueret in de zeventigste minuut zijn tweede gele kaart had geïncasseerd.

Met een man minder rechtte Lyon de rug. Memphis vond in de 78ste minuut met een uitstekende vrije trap Marcelo, die met een rake kopbal de 1-2 voor zijn rekening nam. Acht minuten later volgde de teleurstelling toen Ben Yedder met een panenka Monaco vanaf elf meter op 2-2 zette.

Het bleek echter niet het laatste wapenfeit in Stade Louis II. Rayan Cherki, koud binnen de lijnen, bracht Lyon in de laatste minuut alsnog de zege. Na afloop liepen de gemoederen nog flink op met rode kaarten voor Mattia de Sciglio, Willem Geubbels, Pietro Pellegri en Marcelo.

Door het resultaat heeft Lyon een achterstand van zes punten op koploper Lille, dat een positieve marge op PSG en Monaco van respectievelijk één en vijf punten heeft. In Frankrijk zijn nog drie duels te gaan.