The Spurs willen Van Bommel en Van Persie

Voor Mark van Bommel lijkt het einde bij PSV nabij. Tottenham Hotspur heeft zich gemeld bij de Eindhovense club voor de 26-jarige aanvoerder. 'Het is een mooie club.'

The Spurs willen Van Bommel en Van Persie

Al twee zomers wacht Van Bommel op een Europese topclub die hem weghaalt uit Eindhoven. Maar met het instorten van de transfermarkt verdween geleidelijk aan ook de hoop van de geboren Limburger op een droomtransfer. Tottenham lijkt daarom een welkom alternatief, voor een nieuw avontuur na vijf jaar Eindhoven.

De belangstelling van Tottenham voor Van Bommel speelt al langere tijd. The Spurs hebben via voorzitter Daniel Levy al bij PSV geïnformeerd, zo meldt De Telegraaf. En op uitnodiging van zaakwaarnemer Rob Jansen bekeek interim-manager David Pleat al enkele duels van Van Bommel. Máár, zo verzekert Jansen Voetbal International, officieel heeft Tottenham zich nog niet bij hem gemeld voor de middenvelder. The Spurs zijn slechts een van de clubs die de PSV'er aandachtig in de gaten houden.

Van Bommel staat open voor een overstap naar Tottenham. 'Ik heb op White Hart Lane gespeeld met het Nederlands elftal en PSV. Het is een mooie club, met een prachtig stadion en geen onaardige selectie.' Het contract van de international loopt nog door tot de zomer van 2005, maar voorzitter Harry van Raaij zou hebben aangegeven zich coulant te zullen opstellen.

Volgens De Telegraaf hebben The Spurs nog een Nederlandse speler op het oog: Robin van Persie. Interim-manager David Pleat zou zeer gecharmeerd zijn van de talentvolle linkspoot. Van Persie staat bij Feyenoord nog tot medio 2005 op de loonlijst, maar heeft al aangegeven zijn contract niet te willen verlengen. Het lijkt waarschijnlijk dat hij komende zomer de Rotterdamse club verlaat.

Bekijk hier al onze video's