Tévez bezorgt Swansea City trieste avond in Manchester

Carlos Tévez is namens Manchester City matchwinner geworden in het duel met Swansea City. Met een afstandsschot verschalkte hij Michel Vorm, die daarbij geblesseerd raakte. Het bleef bij 1-0 voor The Citizens.

Manchester City verscheen gewijzigd aan de aftrap ten opzichte van het Champions League-duel met Ajax (3-1 verlies). Zo moest Joleon Lescott het veld ruimen voor het negentienjarige talent Matija Nastasic en kwam Carlos Tévez in plaats van Edin Dzeko. Aleksandar Kolarov speelde op de plek van de geblesseerde David Silva, waar tegen de Amsterdammers James Milner nog op een basisplek kon rekenen.

De wijzigingen wierpen weinig vruchten af in de eerste helft. The Citizens speelden afwachtend en creëerden weinig. Met het inbrengen van Mario Balotelli leek manager Roberto Mancini zijn gewenste wijziging te pakken te hebben. De Italiaanse spits kwam er na rust in voor Kolarov, waarna City aanvallend meer liet zien.

Het leidde in de 61ste minuut tot de enige treffer. Op aangeven van Gaël Clichy schoot Tévez van afstand hard raak. Terwijl Vorm een vergeefse poging deed de bal tegen te houden, blesseerde de Oranje-international zich en moest hij noodgedwongen het veld verlaten.

Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd moest ook Micah Richards geblesseerd naar de kleedkamer. Zonder dat de bal in de buurt was zakte de verdediger van Manchester City door zijn rechterknie heen. Het leidde tot een minutenlang oponthoud en er kwamen twaalf minuten blessuretijd bij. Swansea stichtte daarna weinig gevaar meer. Foto: VI Images