Tete heeft geen haast met Galatasaray

Reacties

Ajax en Galatasaray zijn dicht bij een akkoord over een afkoopsom voor Kenny Tete. De 21-jarige rechtsback heeft echter vooralsnog weinig trek in een overgang naar Turkije.

Tete heeft geen haast met Galatasaray

Tete gaf enkele maanden geleden in VI nog aan open te staan voor een langer verblijf in Amsterdam. Maar dat lijkt inmiddels een gepasseerd station. Hoewel ook zijn concurrent Joël Veltman aanstuurt op een vertrek, sprak de clubleiding van Ajax onlangs hardop uit dat een langere samenwerking niet aan de orde is. Dit zou voornamelijk komen door duidelijke signalen vanuit het kamp Tete, waar werd ingespeeld op een vertrek. Alleen de vraag is waar de rechtsback zijn carrière gaat vervolgen.

De kans dat het Turkije wordt, is klein. Ajax en Galatasaray zijn nagenoeg rond over een transfersom van drie miljoen euro, plus een doorverkooppercentage. Tete ziet een overgang zelf echter niet direct zitten in de hoop dat er een club uit een grotere competitie zich concreet meldt. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola is al enige tijd bezig met verschillende clubs, waaronder ook enkele uit Engeland en Italië.

Ajax staat wel zeker aan de vooravond van een afscheid van Klaassen, die hard op weg is naar Everton. De middenvelder wordt al langere tijd gelinkt aan de club uit Liverpool en sprak met de Engelse clubleiding en manager Ronald Koeman. Een persoonlijk akkoord met de Premier League-club is aanstaande, waarna de overgang officieel zijn beslag kan krijgen. Met de transfer is naar verluidt een afkoopsom van ruim 25 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan nog oplopen door bonussen. Klaassen doorliep de jeugdopleiding van Ajax en ontpopte zich tot een sterkhouder van de ploeg. Vorig jaar was Napoli nog concreet in de markt voor international, maar gaf hij de voorkeur aan een langer verblijf in Amsterdam. Met Klaassen, en zeer waarschijnlijk ook Veltman, verliest Ajax deze zomer z'n aanvoerder en reserve-aanvoerder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.