Terugkoopregeling met Ajax zit Bizot en Groningen dwars

FC Groningen wil doelman Marco Bizot graag voor de komende jaren aan zich binden, maar stuit nog op een ingewikkelde constructie. Daarover lopen diverse gesprekken.

Terugkoopregeling met Ajax zit Bizot en Groningen dwars

Het contract van de 22-jarige keeper (op de foto gepasseerd door Ajacied Kolbein Sigthórsson) loopt komende zomer af, maar de Groningers hebben nog een tweejarige optie. Probleem is echter dat Ajax, de vorige werkgever van Bizot, een speciale clausule heeft bedongen bij de transfer naar Groningen.

Daarin staat dat de Amsterdammers hem tegen een gelimiteerd bedrag kunnen terughalen. FC Groningen wil onder die terugkoopregeling uit en is daarover nu in gesprek. 'Marco is prima bezig en we willen graag met hem verder', zegt manager technische zaken Henk Veldmate. 'Alleen is er die terugkoopregeling van Ajax nog. Daarover zijn we momenteel met de verschillende partijen aan het stoeien.'

Ajax heeft al wel laten (voorlopig) niet van plan te zijn Bizot terug te halen. Zelf geeft de doelman ook de voorkeur aan een langer verblijf in het hoge noorden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen