Terugkeer van Spajic in Russische competitie gaat niet onopgemerkt voorbij

Uros Spajic is na een verhuurperiode bij Feyenoord terug in Rusland en heeft in zijn eerste twee duels sinds zijn terugkeer direct gescoord. Tegen Zenit Sint-Petersburg deed de verdediger van FK Krasnodar dat nog in het voor hem goede doel; maandag volgde een eigen doelpunt.

Rostov
Rostov
1 - 1
Krasnodar
Krasnodar

Spajic speelde in het afgelopen seizoen 27 officiële wedstrijden voor Feyenoord en keerde vervolgens terug naar Krasnodar, waar hij nog een contract voor twee jaar heeft. Hij deed begin augustus tegen Zenit Sint-Petersburg voor het eerst weer mee en scoorde toen meteen, maar kon een 3-2 nederlaag niet voorkomen. Na dit duel miste Spajic de drie volgende wedstrijden wegens een blessure.

Maandagavond keerde de Servische verdediger terug in het hart van de Krasnodar-defensie. Weer maakte hij een goal, maar deze keer deed Spajic dat onbedoeld: hij verlengde een indraaiende voorzet met het hoofd en passeerde zijn eigen doelman. Toen ploeggenoot Grzegorz Krychowiak even hierna zijn tweede gele kaart kreeg, leek het een nare avond te worden voor Spajic.

Met tien tegen elf toonde Krasnodar (zonder de geschorste Tonny Vilhena) echter veerkracht. De ploeg had zelfs kunnen winnen, ware het niet dat Rémy Cabella vlak voor rust een strafschop om zeep hielp. In de tweede helft zorgde Eduard Spertsyan alsnog voor de gelijkmaker en 1-1 bleek tevens de eindstand.

De Russische competitie is nu zeven speelronden onderweg. Zenit-Sint Petersburg staat met zeventien punten bovenaan; het Krasnodar van Spajic en Vilhena heeft tien punten verzameld en staat daarmee zevende.