Teruggekeerde Seuntjens houdt het verschil tussen Excelsior en RKC minimaal

Reacties

De degradatiekraker tussen Excelsior en RKC Waalwijk heeft zaterdagavond geen winnaar opgeleverd. Invaller Mats Seuntjens, na weken blessureleed weer terug bij RKC, voorkwam met zijn individuele klasse dat de concurrent uit Rotterdam drie punten uitliep: 1-1. Voor Seuntjens betekende het zijn eerste goal van dit seizoen. 

Teruggekeerde Seuntjens houdt het verschil tussen Excelsior en RKC minimaal
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
1 - 1
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

RKC won vorige week nog met 3-1 van Vitesse en hoopte zaterdag voor het eerst in dit kalenderjaar boven de degradatiestreep te kunnen klimmen. Het trof met Excelsior een ploeg die in een vrije val terecht was gekomen en maar één van zijn laatste achttien (!) wedstrijden had gewonnen. De laatste zes duels voor zaterdag werden allemaal verloren door de Kralingers.

Marinus Dijkhuizen snakte naar een succesje en zag een openingsfase waarin beide ploegen zich lieten gelden. De eerste kans was voor Excelsior, daarna werd RKC een paar keer gevaarlijk. Stijn van Gassel hield zijn doel met pijn en moeite schoon. Het leek wachten op een openingstreffer voor de bezoekers, maar dit doelpunt viel na een half uur aan de andere kant.

Siebe Horemans was de man die zich liet bejubelen. De verdediger kopte bij de tweede paal raak uit een afgemeten voorzet van Couhaib Driouech. Het betekende een flinke klap voor RKC, dat in het restant van de eerste helft niet bijster veel meer liet zien. Bij de start van de tweede helft werden de bezoekers bovendien bij de keel gegrepen door Excelsior.

Na een klein kwartier in het tweede bedrijf leek Lance Duijvestijn recht te hebben op een strafschop. De middenvelder werd neergehaald op het moment dat hij wilde schieten, maar de bal ging niet op de stip. Het bleef daardoor bijzonder spannend in Kralingen, waar RKC in aanvallend opzicht echter te weinig presteerde. Henk Fraser bracht daarom na een uur Michiel Kramer en Seuntjens in het veld.

Laatstgenoemde stapte naar voren als de redder in nood. Seuntjens, die de laatste vijf wedstrijden geblesseerd toekeek, speelde op een meter of 25 van het vijandelijke doel zijn directe tegenstander uit en beproefde zijn geluk met een schot vanuit de tweede lijn. Van Gassel had wellicht meer kunnen doen, maar verzuimde de gelijkmaker te voorkomen: 1-1.

In het laatste kwartier werd niet meer gescoord en dus gingen Excelsior en RKC in evenwicht uit elkaar. Beide ploegen staan nu op 22 punten: Excelsior staat enkel dankzij een iets minder slecht doelsaldo (-18 om -19) boven de degradatiestreep. Na de interlandbreak spelen de Kralingers uit tegen Go Ahead Eagles en krijgt RKC bezoek van SC Heerenveen.

Excelsior Nederland

RKC Waalwijk Nederland

RKC Waalwijk Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.