Teruggekeerde Ronaldo effent weg naar record Real Madrid

Reacties

Real Madrid heeft zaterdag eenvoudig Osasuna op de knieën gekregen tijdens de derde speelronde van de Primera División (5-2) en daarmee zijn maximale score behouden.

Teruggekeerde Ronaldo effent weg naar record Real Madrid

Precies twee maanden nadat hij uitviel tijdens de EK-finale effende Cristiano Ronaldo de weg naar de even simpele als regelmatige zege van de Champions League-houder.

Ronaldo had slechts iets meer dan vijf minuten nodig om de ban te breken in Bernabéu. De drievoudig winnaar van de Gouden Bal tikte simpel binnen op aangeven van Gareth Bale. Het bleek in eerste instantie niet de opmaat tot een doelpuntenfestijn. De kat Real speelde met de muis Osasuna, maar verder dan een riante kans van Toni Kroos – die in het zijnet schoot – kwam de thuisploeg aanvankelijk niet.

Naarmate de eerste helft vorderde, deelden de bezoekers af en toe een speldenprikje uit, met name via Kenan Kodro. Unai García raakte zelfs de lat met een kopbal. Het thuispubliek was nog niet van deze schrik bekomen of het stond 3-0, na een tussensprintje van Real. Eerst vond Danilo tussen een woud aan Osasuna-benen een gaatje, waarna ook Sergio Ramos met een kopbal een duit in het zakje deed.

Pepe liet de 4-0 aantekenen tijdens Real Madrid - Osasuna.
Pepe liet de 4-0 aantekenen tijdens Real Madrid - Osasuna.

Na de hervatting ging de 'freewheel-modus' aan bij Real Madrid. Dankzij Pepe en Luka Modric tilde de formatie van Zinedine Zidane de score naar 5-0. Een monsterscore leek aanstaande, maar die kwam er niet. Real schakelde meerdere tandjes terug en zag Osasuna via Oriol Riera en David García zelfs nog twee eretreffers aantekenen.  Met name het doelpunt van García (een kopbal van ver) mocht er zijn. Tussendoor miste Roberto Torres nog een strafschop namens de bezoekers, wier offensief werd gestuit door een rode kaart van Tano Bonnín. Ronaldo ruimde na 65 minuten het veld voor Karim Benzema, die in de slotfase nog de paal raakte.

Real Madrid, dat woensdag aantreedt tegen Sporting Lissabon in de Champions League, heeft nu vijftien achtereenvolgende competitiewedstrijden in winst omgezet, een evenaring van het clubrecord uit de periode 1960-1961. In dat team kwamen spelers als Alfredo Di Stéfano en Ferenc Puskás uit.

Later op de avond probeert ook Barcelona zijn puntentotaal op negen te brengen. De Catalanen stuiten in Camp Nou op Deportivo Alavés, met naar alle waarschijnlijkheid Jasper Cillessen voor het eerst in de basis door de blessure van Marc-André ter Stegen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.