'Ten Hag zorgt mogelijk voor rentree McClaren op Old Trafford'

Reacties

Manchester United is hard op zoek naar een nieuwe manager en Erik ten Hag is een van de topkandidaten. Mocht het na dit seizoen tot een samenwerking met de huidige Ajax-trainer komen, lonkt volgens The Guardian een hereniging met Steve McClaren.

'Ten Hag zorgt mogelijk voor rentree McClaren op Old Trafford'
© Pro Shots

Ten Hag was in het seizoen 2008/09 assistent van McClaren bij FC Twente. De nu zestigjarige Engelsman liet onlangs weten dat hij erg onder de indruk was van zijn assistent. Hoewel hij er in het kampioensjaar van Twente niet meer bij was, stelt McClaren wel dat de titel nooit gepakt was zonder het voorbereidende werk van Ten Hag. Dertien jaar nadat hun wegen scheidden, lonkt een nieuwe samenwerking.

Mocht Ten Hag de nieuwe United manager worden, zou de ervaren McClaren als assistent kunnen volgen. In de periode 1999-2001 was McClaren ook al assistent van Sir Alex Ferguson bij United, waarmee hij onder meer de treble won in het seizoen 1998/99. Later was McClaren vijf jaar werkzaam als manager van Middlesbrough, waarna hij in 2006 werd aangesteld als bondscoach van Engeland. Een succes werd dat echter niet, waarna hij in juni 2008 werd aangesteld door Twente.

Met de Tukkers kroonde McClaren zich in 2010 tot kampioen van Nederland, zijn grootste succes als trainer. Nadat hij in 2010 vertrok bij FC Twente, was de Engelsman nog werkzaam voor VfL Wolfsburg, Nottingham Forest, nogmaals FC Twente, Derby County, Newcastle United, opnieuw Derby County en in het seizoen 2018/19 bij Queens Park Rangers. Daar werd hij op 1 april 2019 ontslagen, waarna hij nog een klein jaar werkzaam was als technisch directeur voor Derby County.

Overigens is Ten Hag niet de enige kandidaat bij Manchester United. Ook Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) wordt nog genoemd als mogelijke opvolger van interim-manager Ralf Rangnick op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.