Ten Hag vervolgt jacht op eerste prijs, Rashford blinkt uit met solo

Reacties

Manchester United heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinale van de League Cup. In de eerste wedstrijd na het WK wonnen The Red Devils met 2-0 van Championship-koploper Burnley.

Ten Hag vervolgt jacht op eerste prijs, Rashford blinkt uit met solo
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 0
Burnley
Burnley

Beide clubs traden aan met een Nederlandse linksback: Tyrell Malacia stond in de basis bij Manchester United en trainer Vincent Kompany van Burnley stelde Ian Maatsen op. Erik ten Hag koos behalve Malacia ook voor vier andere WK-gangers, met Bruno Fernandes, Casemiro, Christian Eriksen en Marcus Rashford.

Nadat Alejandro Garnacho oog in oog met doelman Bailey Peacock-Farrell een goede kans onbenut liet, opende Eriksen de score. Een lange bal van Bruno Fernandes kwam terecht bij Aaron Wan-Bissaka, die de bal met een uitgestoken been teruglegde op Eriksen. Van dichtbij kon de Deen afronden.

Burnley liet zich daarna zeker niet onbetuigd. Het kreeg twee serieuze kansen via Manuel Benson, waarna Manchester United ook goed wegkwam toen doelman Martin Dúbravka mistastte bij een voorzet. Casemiro haalde de bal ternauwernood van de lijn. Dúbravka, die dit seizoen tot dusver slechts één bekerduel had gespeeld, viel even daarna op met een foute aanname die hem evenmin fataal werd.

Anthony Martial liet aan de overzijde na om Manchester United op 2-0 te schieten, maar in de tweede helft deed Marcus Rashford dat na een fraaie soloactie. Een mooie pass van ex-AZ'er Jóhann Berg Gudmundsson stelde Darko Churlinov in staat om er 2-1 van te maken, maar daar slaagde hij niet in. Ashley Barnes had het vizier tot tweemaal toe ook niet op scherp staan.

Antony maakte kort na de 2-0 zijn entree als invaller en was zeven minuten voor tijd na een individuele actie dicht bij een doelpunt, maar de marge bleef twee. Een onnodige smet op de zege was een late gele kaart voor Bruno Fernandes, die geschorst is in de volgende ronde.

Manchester United kan met de League Cup de prijzendroogte beëindigen na zes jaar. Zwaargewichten als Chelsea, Tottenham Hotspur en Arsenal liggen al uit het toernooi, terwijl Manchester City en Liverpool elkaar donderdag treffen.

Charlton Athletic
Charlton Athletic
ns
0 - 0
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

In de reguliere speeltijd werd niet gescoord, waarna direct werd overgegaan tot strafschoppen. De serie bevatte uiteindelijk veertien penalty's, doordat beide ploegen drie (!) van de vijf eerste strafschoppen misten. Uiteindelijk bleek een misser van Moisés Caicedo fataal voor Brighton, dat nog wel werd gesteund door 6300 meegereisde fans. Joël Veltman en Jan Paul van Hecke bleven de gehele wedstrijd op de bank zitten. Wereldkampioen Alexis Mac Allister was er nog niet bij.

Overige uitslag:

Wo 21 dec. 2022

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.