Ten Hag vertrouwt op ommekeer in bekerclash tegen Newcastle United

Reacties

Voor Manchester United wacht woensdag een kans om weer enigszins een goede wending te geven aan een matig seizoen tot dusver. Trainer Erik ten Hag koestert goede herinneringen aan de Carabao Cup.

Ten Hag vertrouwt op ommekeer in bekerclash tegen Newcastle United
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 3
Newcastle United
Newcastle United

Na de teleurstellende nederlaag in de Manchester Derby van afgelopen weekend staat Manchester United achtste in de Premier League en barstte er een storm van kritiek los op het functioneren van Ten Hag. 'Niemand in deze club geniet van een nederlaag, zeker niet in een Manchester derby zoals afgelopen zondag', vertelt Ten Hag in aanloop naar de wedstrijd tegen Newcastle in de United Review, het officiële wedstrijdprogramma.

'Ik blijf geloven in deze spelers en ik heb er alle vertrouwen in dat we ons zullen verbeteren na een moeilijke start van het seizoen', vervolgde de oud-trainer van Ajax. 'Voor de derby wonnen we drie wedstrijden op rij en lieten we telkens ons karakter zien, dus we hebben ons de afgelopen weken ontwikkeld. We krijgen ook geleidelijk wat spelers terug van blessures, waardoor we meer opties hebben en spelers op hun natuurlijke posities kunnen selecteren.'

'Onze focus verschuift terug naar de Carabao Cup en de herinnering aan hoe goed we het vorig seizoen hebben gedaan om deze competitie te winnen. We weten hoe goed het voelt om deze trofee te winnen en als bekerhouders willen we dit seizoen weer terug naar Wembley om de Carabao Cup te verdedigen. Tegen een sterke tegenstander weten we dat we op ons best moeten zijn als we verder willen komen in deze competitie. Dit is bekervoetbal en er is geen tweede kans als we niet presteren op de avond zelf.'

De facultatieve persconferentie in aanloop naar het bekerduel van woensdagavond liet Ten Hag schieten. Net zoals vorig seizoen kiest de Haaksberger ervoor de media voorafgaand aan de League Cup-duels niet te woord te staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.