Ten Hag te spreken over Sinkgraven als vervanger Tagliafico

Reacties

Erik ten Hag is tevreden over het spel van Daley Sinkgraven in de voor Ajax teleurstellende thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (4-4). Volgens de coach heeft de linksback bij zijn eerste basisplaats in de competitie sinds 18 november 2017 'zeker naar behoren' gepresteerd.

Ten Hag te spreken over Sinkgraven als vervanger Tagliafico

Ajax moest het zondag zien te redden zonder vaste linksback Nicolás Tagliafico, die met een knieblessure kampt. Ten Hag koos ervoor om de van een zware knieblessure herstelde Sinkgraven op zijn positie neer te zetten. Sinkgraven mocht voor de winterstop al in drie competitiewedstrijden invallen en zondag begon hij dus voor het eerst in lange tijd in de basis.

Het duel met Heerenveen werd voor Sinkgraven geen gelukkige wedstrijd. Ajax kreeg liefst vier tegendoelpunten en verzuimde daardoor om de koppositie over te nemen van PSV. Daags na de wedstrijd blikt Ten Hag voor de camera van Ajax TV terug op de rol van Sinkgraven.

'Hij heeft zeker naar behoren gepresteerd', zei de coach. 'Daley is niet nieuw, maar in dit team is hij wel nieuw. De finetuning, die afstemming, is net even anders dan de periode waarin hij speelde. Hij moet er even inkomen, maar het is duidelijk te zien dat hij impulsen en prikkels aan deze ploeg geeft die wij heel goed kunnen gebruiken.'

Naast Tagliafico miste Ajax tegen Heerenveen ook Andre Onana, die ziek was. Kostas Lamprou stond daardoor op doel. Onana meldde zich maandag weer op de club, maar werd door de medische staf direct weer naar huis gestuurd. Ten Hag weet nog niet of hij donderdag in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen weer een beroep op Onana en Tagliafico kan doen.

'Ajax had allang de transfermarkt op moeten gaan voor een keeper'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.