Ten Hag stemt in met transfer naar Sunderland voor ex-doelwit Feyenoord

Reacties

Amad Diallo maakt het seizoen af bij Sunderland. De twintigjarige rechtsbuiten van Manchester United kwam al niet voor in de plannen van Erik ten Hag en werd door de komst van Antony nog verder richting de periferie gedreven. Hij wordt voor een seizoen verhuurd en hoopt in het Championship wél speelminuten te maken.

Ten Hag stemt in met transfer naar Sunderland voor ex-doelwit Feyenoord
© Pro Shots

Diallo maakt zodoende ditmaal wel een transfer in de slotfase van de markt. Een jaar geleden was hij hard op weg naar Feyenoord, maar raakte vlak voor zijn transfer geblesseerd tijdens een training. De aanvaller stond enkele maanden aan de kant en speelde in december 2021 zijn enige wedstrijd van het seizoen voor Manchester United, tegen Young Boys in de Champions League (1-1). In de tweede seizoenshelft werd hij verhuurd aan het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst, al was hij ook daar geen vaste basisklant.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen gaf Ten Hag de Ivoriaan de kans zich te bewijzen. Diallo deed een helft mee in de vriendschappelijke wedstrijden tegen Liverpool (4-0 zege), Melbourne Victory (1-4 zege) en Rayo Vallecano (1-1). In het laatste duel kwam hij tot scoren, maar dat bleek niet genoeg om Ten Hag te overtuigen: Diallo zat geen enkele keer bij de wedstrijdselectie in de Premier League. In de slotfase van het seizoen 2020/21 speelde hij zijn enige drie wedstrijden in de Engelse competitie.

'Ik heb een goed gevoel bij deze nieuwe kans', vertelt Diallo op de website van Sunderland, de huidige nummer acht van het Championship. 'Ik ben blij om hier te zijn. Het was prachtig om voor Manchester United te spelen, maar ik ben hier voor een nieuwe uitdaging. Ik wil de club helpen successen te boeken. Hoewel ik nog nooit in het Stadium of Light ben geweest, weet ik dat Sunderland fantastische supporters heeft. Hopelijk kunnen we samen veel wedstrijden winnen.'

Op de hoogte blijven van alle buitenlandse transfers op Deadline Day? Volg ons liveblog:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.