Ten Hag: 'René Hake is goed, maar ook geen tovenaar'

Reacties

Erik ten Hag hoopt dat René Hake een eerlijke kans krijgt om zich te bewijzen als hoofdtrainer van FC Utrecht. 'René is goed, maar ook geen tovenaar', zegt de coach van Ajax over zijn voetbalvriend.

Ten Hag: 'René Hake is goed, maar ook geen tovenaar'
© Pro Shots

Hake werd na het vertrek van John van den Brom naar RC Genk als interim-trainer voor de groep gezet bij Utrecht, maar maakte al snel duidelijk dat hij de ambitie heeft om niet 'enkel op de winkel te passen'. De Drent aast op een vaste aanstelling en krijgt van de technische leiding in ieder geval tot de jaarwisseling de tijd om zichzelf te laten zien.

Ten Hag hoopt dat Utrecht geduld heeft met Hake, zo zegt hij deze week in VI. De Ajax-coach was in 2005 hoofd opleiding van FC Twente en haalde Hake destijds weg bij FC Emmen. Ten Hag en Hake bouwden een goede band met elkaar op en hebben, na de gemeenschappelijke periode in Enschede, altijd contact met elkaar gehouden.

Nu Hake het voor het zeggen heeft bij FC Utrecht, hoopt Ten Hag op het beste voor zijn ambitieuze collega. 'Ik hoop dat FC Utrecht geduld heeft', zegt de Ajax-trainer, zelf ook ooit de eindverantwoordelijke bij het eerste elftal van Utrecht. 'Kijk, als hoofdtrainer moet je gewoon leveren. Moeilijk programma of niet. Maar mensen als Frans van Seumeren, Jordy Zuidam en de raad van commissarissen moeten door bepaalde zaken heen kunnen kijken. Ze moeten kijken naar wat hij levert en wat daaruit nog kan voortgroeien.'

'Ik denk dat hij het schip vlot kan trekken', besluit Ten Hag. 'René is goed, maar ook geen tovenaar. Je kan niet in zes weken tijd wonderen verwachten. Utrecht moet hem wel een eerlijke kans geven.'

Lees deze week in VI of via VI PRO een uitgebreid verhaal over René Hake.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.