Ten Hag positief over Oranje: 'Zit niet zenuwachtig voor de tv'

Reacties

Erik ten Hag heeft niet zenuwachtig voor de tv gezeten tijdens de interlandperiode. Dat zei de Ajax-trainer vrijdag tijdens zijn persconferentie. Bondscoach Ronald Koeman had vorige week geopperd dat het ook niet nodig was, nadat Ten Hag de verschillende bondscoaches had verzocht voorzichtig met zijn spelers om te gaan.

Ten Hag positief over Oranje: 'Zit niet zenuwachtig voor de tv'

Ten Hag werd herinnerd aan de uitspraak van Koeman. 'Het gaat meer om het totale pakket. Wat kan een speler aan? Welke ervaring heeft hij al en hoe gaat hij daar mee om?', legde de Ajax-coach zijn zorgen over het drukke speelschema uit. 'Maar ik zit zeker niet zenuwachtig voor de tv. Dat is het probleem niet. Maar het is altijd afwachten of een speler fit terugkomt, zoals nu met Nico (Tagliafico, red.)', aldus Ten Hag, die vindt dat Koeman 'heel verantwoord' met zijn spelers is omgegaan.

Met de Ajacieden Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Daley Blind en Donny van de Beek in de selectie won Oranje afgelopen week met 3-0 van Duitsland en speelde het gelijk tegen België (1-1). Ten Hag vindt het een positieve ontwikkeling na enkele magere jaren. 'Ze hebben laten zien dat ze perspectief hebben en dat ze kunnen meekomen met de allerbeste spelers ter wereld. Ze zijn nog jong, als ze zich daarin ontwikkelen kunnen we weer echt een toontje meezingen.'

Doordat de spelers van Ajax en PSV daarnaast ook nog eens op hoog niveau acteren in de Champions League, snijdt het mes aan twee kanten. Ten Hag denkt bovendien dat niet alleen de internationals, maar ook de club als geheel profiteert. 'Het werkt mee aan beide kanten. Dit soort ervaringen als tegen Duitsland en België nemen ze mee terug naar de clubs. Dat is alleen maar goed. Niet alleen individueel, ze kunnen ook het team beïnvloeden. Dat is een prima ontwikkeling.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.