Ten Hag opent Premier League tegen oude bekende, vroege topper tegen Liverpool

Reacties

Erik ten Hag begint zijn avontuur als manager van Manchester United op zondag 7 augustus met een thuiswedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. Dat blijkt uit het speelschema van de Premier League, dat donderdag is onthuld.

Ten Hag opent Premier League tegen oude bekende, vroege topper tegen Liverpool
© Pro Shots

Voor de Nederlander, die deze zomer instapt op Old Trafford, betekent dat een weerzien met Joël Veltman. De verdediger van Brighton werkte bij Ajax tweeënhalf jaar samen met Ten Hag. Twee weken later staat de eerste topper op het programma voor United. Dan nemen The Mancunians het in eigen huis op tegen runner-up en verliezend Champions League-finalist Liverpool. In de zesde speelronde komt Arsenal op bezoek.

Topaankoop Erling Haaland kan zijn debuut voor Manchester City maken in het Olympisch Stadion van West Ham United. Dat vormt voor The Citizens de eerste horde op weg naar titelprolongatie. Liverpool wacht in het openingsweekend een uitduel met nieuwkomer Fulham, de werkgever van Kenny Tete. De Premier League wordt vrijdag 5 augustus officieel afgetrapt op Selhurst Park, waar Crystal Palace het opneemt tegen Arsenal.

Manchester Derby en Liverpool - City
De eerste Manchester Derby wordt op 1 oktober gespeeld in het Etihad Stadium. De return staat gepland op 14 januari. Twee weken na de eerste clash met United gaat regerend landskampioen City naar Anfield. Op 1 april staat de return tussen beide titelkandidaten op het programma. Met de ontknoping van de titelstrijd in zicht is dat op voorhand al een ontmoeting om naar uit te kijken.

Verder valt op dat de grootste zes clubs (City, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur en Manchester United) elkaar vlak voor het WK ontlopen. Dat gebeurt op nadrukkelijk verzoek van bondscoach Gareth Southgate. De ontmoeting tussen Chelsea en Liverpool in het weekend van 17 september is de laatste topper in aanloop naar het WK. Na de eindronde in Qatar kunnen de Premier League-clubs overigens snel weer aan de bak. De WK-finale wordt gespeeld op 18 december. Acht dagen later, op Boxing Day, wordt de Engelse competitie hervat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.