Ten Hag neemt Ziyech in bescherming

Reacties

Op 13 februari maakte Ajax bekend dat het een akkoord had bereikt met Chelsea over de transfer van Hakim Ziyech. Sindsdien speelden de Amsterdammers zes duels, waarin de spelmaker van Ajax geen enkele keer direct betrokken was bij een doelpunt. Ajax-trainer Erik ten Hag spreekt over een mindere vorm, maar kijkt daarvoor ook naar de prestaties van de rest van het elftal.

Ten Hag neemt Ziyech in bescherming
© Pro Shots

Ook in de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht (2-0 verlies) konden Ajax en Ziyech het verschil niet maken. Na afloop van het duel in De Galgenwaard ging het over de mentaliteit van Ziyech. 'Ik zie geen andere instelling bij hem', ging Ten Hag enige vorm van nonchalance in het spel van Ziyech tegen.

'Het is ook zo dat het hem niet makkelijker wordt gemaakt', doelde Ten Hag op het algemene spel van Ajax. 'Omdat de rest van de ploeg ook niet de vorm heeft, wordt het voor de aanvallers niet makkelijker.'

Poll (gesloten) Slaagt Ajax er nog in kampioen te worden?
  • 45% Ja (3.708 stemmen)
  • 30% Nee, de titel gaat naar AZ (2.476 stemmen)
  • 21% Nee, de titel gaat naar Feyenoord (1.722 stemmen)
  • 4% Nee, de titel gaat naar PSV (337 stemmen)

Ajax verloor sinds begin december in totaal meer wedstrijden dan in heel 2017/18 (7 keer) en in heel 2018/19 (6 keer). In Utrecht probeerde Ten Hag het roer om te gooien met enkele verschuivingen in zijn basisopstelling, maar een compleet andere tactiek gaat de coach niet hanteren. 'In deze fase van het seizoen kan je niet opeens totaal anders gaan spelen. Inzakken zit niet in ons systeem bijvoorbeeld', gaat Ten Hag verder. 'Je moet de huidige lijnen volgen om aan automatismen en vastigheden te werken.'

Na de uitschakeling in Europa en het Nederlandse bekertoernooi moet de focus op de Eredivisie. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. Ajax staat momenteel op doelsaldo bovenaan in Nederland, AZ voetbalde in 24 duels ook 53 punten bij elkaar.

De Ziyech-transfer ontleed: zijn positie, de concurrenten, het plan van Lampard
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.