Ten Hag looft verrassende rechtsback Mazraoui

Reacties

Erik ten Hag is uiterst tevreden over de ontwikkeling van Noussair Mazraoui. De jongeling kreeg tegen AZ (3-0 zege) een verrassende basisplaats als rechtsachter en maakte een uitstekende indruk op de Ajax-trainer.

Ten Hag looft verrassende rechtsback Mazraoui

Mazraoui debuteerde in februari voor Ajax, in maart hevelde Ten Hag hem definitief over naar de hoofdmacht. Zondag stond hij voor de tweede keer aan de aftrap. 'Hij heeft een basisplaats afgedwongen met zijn spel bij Jong Ajax en op het trainingsveld bij Ajax 1. Hij heeft het uitstekend gedaan', aldus Ten Hag op het clubkanaal.

Tegen VVV-Venlo speelde Mazraoui nog als middenvelder, tegen AZ was hij de vervanger van de langdurig geblesseerde Joël Veltman. 'Hij is een nuttige, multifunctionele speler en heeft de kwaliteiten om een heel goede vleugelverdediger te worden, maar kan ook op andere posities spelen. Hij is sterk in de één tegen één, kan goed opstomen en heeft een goede eindpass.'

De keuze van Ten Hag voor Mazraoui als rechtervleugelverdediger is opvallend. Rechtsachter Luis Orejuela, die vorige zomer voor een kleine vier miljoen euro aangetrokken werd, maakt vooral meters bij Jong Ajax. Daarom kwam er met Rasmus Kristensen nog een rechtsback in de winterstop, maar de Deen zat zondag op de bank.

WK
Aan de andere kant van de defensie speelde Nicolás Tagliafico, onder toeziend oog van de Argentijnse bondscoach Jorge Sampaoli. 'Daar was hij van op de hoogte. Ze hebben een afspraak gehad', aldus Ten Hag over het bezoek van de Argentijn. 'Ik denk dat het veel met een speler doet, dan wil je het beste van jezelf laten zien. Dat heeft hij gisteren gedaan. Hij weet dan ook dat hij in het blikveld zit voor de WK-selectie.'

'Eerbetoon aan Nouri vond ik het mooiste moment van de wedstrijd'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.