'Ten Hag heeft weer leven als manager van Manchester United'

Reacties

De ommekeer van zondag in de FA Cup-kraker tegen Liverpool betekent wellicht ook een ommekeer voor Erik ten Hag bij Manchester United. Dat is de conclusie die Engelse media trekken, nu de Nederlandse manager dankzij de spectaculaire zege op de aartsrivaal (4-3) zicht houdt op een prijs.

'Ten Hag heeft weer leven als manager van Manchester United'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
nv
4 - 3
Liverpool
Liverpool

United knokte zich tot twee keer toe terug van een achterstand tegen Liverpool, wat tot een vreugde-uitbarsting leidde op Old Trafford. En dat was volgens The Guardian precies wat The Red Devils nodig hadden, nu het tweede seizoen onder Ten Hag moeizaam verloopt. 'Dit was de stoot adrenaline die United, Old Trafford en zijn periode als manager heel hard nodig hadden. Het pakte allemaal goed uit. De aanvallende wissels, waaronder het inbrengen van matchwinner Amad Diallo, de instructies van Ten Hag en de teamspirit, het betaalde zich uit.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens de kwaliteitskrant zijn er nog steeds genoeg vraagtekens te plaatsen bij het aankoopbeleid onder Ten Hag, maar de veerkracht en de mentaliteit van zijn ploeg staan buiten kijf. 'Hun laatste kans om een prijs te pakken na weer een moeizaam seizoen, stond op het spel. En de toekomst van de manager misschien ook wel. United gaf alles voor beide.' En met een halve finale tegen Championship-club Coventry City in het verschiet, lonkt opnieuw een finale op Wembley voor Ten Hag. Vorig seizoen won hij in de Engelse voetbaltempel al de League Cup, zijn eerste prijs.

Gamechanger
Ook de BBC trekt de conclusie dat het avontuur van Ten Hag bij United nog niet voorbij is. 'Een nederlaag had het geloof dat Ten Hag niet de juiste man is om United vooruit te helpen alleen maar sterker gemaakt. Deze overwinning is misschien net genoeg om de beleidsbepalers op Old Trafford ervan te overtuigen dat Ten Hag hun man is. Dit was de grootste en meest spectaculaire zege van Ten Hag bij United en kan net het resultaat zijn dat hem een toekomst geeft op Old Trafford. De tijd zal het leren of deze belangrijke zege een gamechanger is voor Ten Hag.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De moedige keuzes van Ten Hag betaalden zich zondag uit en haalden herinneringen naar heroïsche zeges op Old Trafford uit het verleden naar boven. En dus, stelt de BBC, zal ook aandeelhouder Sir Jim Ratcliffe hebben gezien dat er leven zit in Erik ten Hag als manager van Manchester United. Dat zag ook Sky Sports, dat de eerste 35 minuten tegen Liverpool de beste vond onder Ten Hag tot nu toe. 'Eindelijk is de ontwikkeling te zien waar al zo lang over is gesproken. Deze zege voedt het optimisme dat Ten Hag de man is die grote successen kan terugbrengen naar Old Trafford.'

Daar zal United dan wel prestaties in de Premier League aan moeten voegen, want volgens Sky Sports zou het mislopen van kwalificatie voor de Champions League wel eens zwaarder kunnen wegen dan mogelijk succes in het FA Cup-toernooi. Het is bovendien nog niet gezegd dat United die prijs voor het eerst sinds 2016 weer pakt. In de andere halve finale staat Manchester City immers tegenover Chelsea. De ploeg van Pep Guardiola is na de treble van afgelopen seizoen ook dit seizoen nog in de race voor drie hoofdprijzen en was eerder dit seizoen al twee keer te sterk voor United.

Halve finale FA Cup


Za 20 apr.

Zo 21 apr.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
34
24
5
5
82-26
+56
77
2
Manchester City
33
23
7
3
80-32
+48
76
3
Liverpool
35
22
9
4
77-36
+41
75
4
Aston Villa
35
20
7
8
73-52
+21
67
5
Tottenham Hotspur
32
18
6
8
65-49
+16
60
6
Manchester United
34
16
6
12
52-51
+1
54
* Actueel tot en met 27 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer E. ten Hag
Meer over E. ten Hag
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.