Ten Hag haalt jonkies bij Ajax-selectie na debacle in Eindhoven

Reacties

Azor Matusiwa (19) en Jurgen Ekkelenkamp (18) debuteren in de wedstrijdselectie van Ajax. De middenvelders - Matusiwa kan ook als rechtsback spelen - zijn door trainer Erik ten Hag bij de selectie gehaald na schorsingen van Nicolás Tagliafico en Siem de Jong. Ajax speelt donderdagavond (aftrap 20.45 uur) een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Ten Hag haalt jonkies bij Ajax-selectie na debacle in Eindhoven

Tagliafico en De Jong kregen in de dramatisch verlopen wedstrijd tegen PSV (3-0 verlies) een rode kaart. De Argentijn kreeg in de tweede helft zijn tweede gele kaart van het duel, De Jong kreeg direct rood na een charge op PSV'er Santiago Arias. De middenvelder accepteerde deze week een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk.

Matusiwa debuteerde vorig seizoen al in het betaald voetbal voor Jong Ajax en speelde dit seizoen 22 duels in de Jupiler League. Ekkelenkamp zag onlangs zijn goede prestaties bij Ajax Onder-19 beloond worden met een debuut voor Jong Ajax. Ekkelenkamp maakte dit seizoen al 22 doelpunten in twintig wedstrijden voor het jeugdteam van Ajax en beleefde begin april een succesvol debuut tegen FC Den Bosch. De middenvelder maakte een goal in de met 2-5 gewonnen wedstrijd.

Ajax kan tegen VVV-Venlo de tweede plek en dus Champions League-voetbal veiligstellen, hoewel AZ op woensdag dan wel punten moet verspelen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

De volledige Ajax-selectie voor het duel met VVV-Venlo:
André Onana
Kostas Lamprou
Joël Veltman
Matthijs de Ligt
Maximilian Wöber
Luis Orejuela
Rasmus Kristensen
Mitchel Bakker
Donny van de Beek
Hakim Ziyech
Lasse Schöne
David Neres
Klaas-Jan Huntelaar
Mateo Cassierra
Kasper Dolberg
Justin Kluivert
Noussair Mazraoui
Dani de Wit
Azor Matusiwa
Jurgen Ekkelenkamp

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.