Ten Hag gunt Scherpen Ajax-debuut, ook Rensch start tegen FC Utrecht

Reacties

Erik ten Hag voert een aantal wijzigingen door bij Ajax voor de bekerwedstrijd in de Johan Cruijff Arena tegen FC Utrecht. Zo gaat Kjell Scherpen zijn debuut maken onder de Amsterdamse lat.

Ten Hag gunt Scherpen Ajax-debuut, ook Rensch start tegen FC Utrecht
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 4
FC Utrecht
FC Utrecht

De twintigjarige Scherpen kwam in de zomer van 2019 over van FC Emmen naar Ajax, maar de doelman speelde vooralsnog geen minuut voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Andre Onana is immers de onbetwiste nummer één bij Ajax en kampt zelden met blessures. Voor het bekerduel met FC Utrecht zit Onana echter niet bij de selectie en krijgt Scherpen, die wel 23 duels voor Jong Ajax keepte, de kans. Daarmee krijgt hij de voorkeur boven Maarten Stekelenburg, die op de bank zit.

Ook de zeventienjarige Devyne Rensch gaat zijn basisdebuut maken bij Ajax. De verdediger deed de afgelopen weken al mee in de wedstrijden tegen FC Emmen en PEC Zwolle, maar nu verschijnt hij ook voor het eerst aan de aftrap.

Quincy Promes zit niet bij de selectie. De Ajacied kwam in opspraak nadat hij betrokken zou zijn geweest bij een steekpartij in juli in Abcoude. Een familielid raakte daarbij zwaargewond. Promes wordt verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg. Voor dat delict staat een straf van maximaal vier jaar in de gevangenis. Hoewel Promes inmiddels werd vrijgelaten blijft hij nog wel verdachte.

Opstelling Ajax: Scherpen; Rensch, Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Antony, Labyad, Tadic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.