Ten Hag erft slechtste Manchester United in Premier League-tijdperk

Reacties

Manchester United is na het verlies bij Arsenal bezig aan zijn slechtste seizoen in de Premier League-historie. Na 34 speelrondes totaliseren The Red Devils slechts 54 punten, waarmee zelfs nog slechter wordt gepresteerd dan in het beruchte eerste seizoen na het afscheid van Sir Alex Ferguson.

Ten Hag erft slechtste Manchester United in Premier League-tijdperk
Arsenal
Arsenal
3 - 1
Manchester United
Manchester United

Destijds, in 2013/14, werd David Moyes nog voor het einde van de jaargang op straat gezet. Manchester United had toen 57 punten in de tas na 34 speelrondes. In slechts twee andere seizoenen zat de Champions League-winnaar van 1999 en 2008 onder de zestig punten in dit stadium: in 2019/20 en 2015/16, onder Louis van Gaal.

Het contrast met de succesjaren is enorm. Manchester United zette zijn beste score na 34 duels neer in het seizoen 2012/13, toen de teller op 84 punten stond.

Een andere statistiek die Manchester United-fans niet zal plezieren is dat de recordkampioen voor het eerst in het Premier League-tijdperk vier achtereenvolgende uitwedstrijden heeft verloren. Eerder ging het op vreemde bodem mis tegen Manchester City (4-1), Everton (1-0) en Liverpool (4-0).

Door al die beroerde resultaten lijkt Erik ten Hag komend seizoen zijn donderdagen vrij te moeten houden voor Europa League- of misschien wel Conference League-voetbal.

Slechtste Manchester United-seizoenen in Premier League:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.