Ten Hag en Koeman eren analist Bruins Slot

Reacties

Erik ten Hag en Ronald Koeman hebben hun medeleven betuigd na het overlijden van Tonny Bruins Slot. De trainers van Ajax en Barcelona maakten graag gebruik van de kennis en analyses van de 73 jaar oud geworden meesterscout.

Ten Hag en Koeman eren analist Bruins Slot
© Pro Shots

Koeman werkte als trainer met Bruins Slot samen bij Ajax, Benfica, PSV, Valencia en AZ. De trouwe assistent werd geroemd om de manier waarop hij tegenstanders tactisch kon ontleden. Bruins Slot en Koeman kenden elkaar nog goed van de eerdere periode bij Barcelona waar Johan Cruijff toen trainer was, met Bruins Slot als assistent en Koeman als speler.

In een publiekelijk dankwoord aan Bruins Slot zegt Koeman: 'Een echte voetbalman, maar bovenal een prachtig mens. Ik leerde Tonny goed kennen toen we in Barcelona prachtige successen behaalden, Tonny als assistent van Johan, ik als speler. In mijn trainerscarrière heb ik het voorrecht gehad om Tonny als trouwe en uiterst kundige trainer naast me te hebben bij Ajax, Benfica, PSV, Valencia en AZ. Heel veel sterkte Lucienne, kinderen en kleinkinderen. Rust zacht, mijn vriend.'

Ten Hag reageert via de Ajax-kanalen op het treurige nieuws dat maandagochtend naar buiten kwam. 'We gaan Tonny erg missen. Hij was tot het einde toe betrokken en van waarde voor ons. Ik wil namens onze staf zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte wensen met het verwerken van dit verlies', zegt de Ajax-coach.

Ten Hag kreeg onlangs in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Liverpool nog hulp van Bruins Slot, die de Engelse kampioen zorgvuldig had geanalyseerd. Voor de uitwedstrijd tegen Atalanta Bergamo van vorige week gaf de meesterscout ook nog tips door, zo vertelde directeur voetbalzaken Marc Overmars al bij het herdenken van Bruins Slot.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.