Ten Hag: 'De organisatie bij Oranje is niet goed'

Reacties

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft het zondagmiddag opgenomen voor Daley Blind. De verdediger kreeg afgelopen week wat kritiek over zijn optredens bij het Nederlands elftal.

Ten Hag: 'De organisatie bij Oranje is niet goed'
© Pro Shots

Bij FOX Sports werd Ten Hag gevraagd of hij het eens was met de kritiek op Blind. 'Nou, dat weet hij zelf ook wel', antwoordde de Ajax-coach. 'Maar het heeft lang niet altijd met Daley te maken. Het heeft ook te maken met hoe de organisatie op het veld staat. De organisatie van Nederland is gewoon niet goed', stelt Ten Hag.

'De restverdediging bij Oranje is niet goed, waardoor er heel grote ruimtes ontstaan. De backs staan veel te hoog op het veld. Ja, dan breng je dit soort spelers in de problemen. Maar laten we niet vergeten dat hij aan de bal fantastisch was', zegt Ten Hag. Hij werd vervolgens gevraagd of Blind zijn ploeggenoten niet beter had moeten coachen om de organisatie wél in orde te krijgen.

'Ja, natuurlijk, daar mag hij wat dominanter in zijn. Zeker op zijn leeftijd', reageerde Ten Hag. 'Maar dat is ook heel makkelijk gezegd. Dat is niet zo eenvoudig, het is ook een proces waar dit team dan in komt', aldus Ten Hag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.