Telstar profiteert zonder Novakovich niet van slippertje NEC

Telstar is er niet in geslaagd te profiteren van het puntenverlies van NEC tegen De Graafschap (1-1). De nummer vier van de Jupiler League kwam zaterdagavond in eigen huis tegen RKC Waalwijk niet verder dan 0-0.

De verrassend goed presterende club uit Velsen-Zuid miste Andrija Novakovich tegen RKC. De zo makkelijk scorende spits debuteert in de selectie van de Verenigde Staten en omdat de Jupiler League-clubs besloten hebben door te voetballen tijdens interlandperiodes, moest Telstar zijn beste speler missen.

Dat was terug te zien op het veld, waar Telstar en RKC in de eerste helft nauwelijks konden boeien. Vlak voor rust verdiende de thuisploeg wel een penalty na een overtreding op Melvin Platje (foto), maar de scheidsrechter wuifde de protesten tot grote woede van trainer Mike Snoei weg.

De tweede helft was heel wat levendiger. Telstar kwam steeds beter in de wedstrijd en zette RKC flink onder druk. Cultspits Platje kreeg twee grote kansen, terwijl ook Mohamed Hamdaoui dreigend was. Met hangen, wurgen en een flinke portie mazzel bleef RKC overeind.

Telstar staat na 31 wedstrijden op 53 punten, acht minder dan NEC en zes minder dan nummer drie Fortuna Sittard. Jong Ajax is koploper met 61 punten, hetzelfde aantal als NEC dat een wedstrijd meer speelde, maar kan niet promoveren. RKC staat voorlaatste met 29 punten.