Telstar mag hopen op promotie en VVV loopt uit

FC Dordrecht-Telstar 1-1

Telstar is verzekerd van een plek in de play-offs om promotie aan het einde van het seizoen. De ploeg van coach Edward Metgod won de derde periodetitel dankzij de tweede plaats achter VVV-Venlo, dat in de voorgaande periode ook al de sterkste was over zes wedstrijden. Telstar speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Dordrecht. Glynor Plet (foto) zette de Velsenaren op 1-0 met zijn dertiende goal van het seizoen. Johan Versluis maakte twaalf minuten voor tijd gelijk via een vrije trap. Die treffer werd Telstar niet fataal omdat het Cambuur op doelsaldo voor bleef.

AGOVV Apeldoorn-SC Cambuur-Leeuwarden 0-2Cambuur wist dat het bij een gelijkspel van Telstar met vier treffers verschil moest winnen om de concurrent te passeren en de periodetitel te pakken. De Friezen kwamen in de buurt. Invaller Mark de Vries gaf de aanzet met de 0-1 met nog ruim twintig minuten te spelen. Sandor van der Heide verkleinde de marge met Telstar tot één doelpunt, maar de twee verlossende Cambuur-goals bleven uit.

VVV-Venlo-Fortuna Sittard 2-0VVV deed goede zaken in de strijd om de titel en directe promotie naar de Eredivisie. De Limburgers herstelden zich van de nederlaag van vorige week tegen Helmond Sport en klopten provinciegenoot Fortuna Sittard. Keisuke Honda maakte beide doelpunten. De Japanner staat nu op zeven treffers dit seizoen. Koploper VVV liep twee punten uit omdat Excelsior gelijkspeelde. Het gat is nu opgelopen tot tien punten na achttien speeldagen in de Jupiler League.

FC Zwolle-Excelsior 1-1Excelsior behield de tweede plaats op de ranglijst doordat ook RKC Waalwijk en Helmond Sport punten morsten. Beide doelpunten vielen in de eerste tien minuten. Robert Braber opende de score namens de Rotterdammers, waarna Dave Huymans direct gelijkmaakte voor de thuisploeg.

MVV-RKC Waalwijk 2-1RKC verloor in Maastricht en zag Cambuur passeren en Helmond Sport in punten op gelijke hoogte komen. In De Geusselt scoorden twee verdedigers en een middenvelder. Ole Tobiasen en Robert van Boxel hielpen MVV aan een 2-0 voorsprong. Hans Mulder deed wat terug namens RKC.

RBC Roosendaal-Helmond Sport 1-1RBC bleef voor de vierde wedstrijd op rij ongeslagen. Met de puntendeling tegen Helmond Sport kwam de oogst op acht punten uit vier duels te staan. Nick Hayen gaf RBC uitzicht op een overwinning, maar Ilja van Leerdam trok de stand gelijk.

TOP Oss-FC Den Bosch 2-1TOP Oss doorbrak de negatieve reeks van zeven verliesbeurten op rij. De ploeg van coach Hans de Koning versloeg Den Bosch. Erik Quekel maakte het winnende doelpunt. Clubtopscorer Bart van Hintum had TOP naast de gasten gezet en zorgde ervoor dat de openingstreffer van Diangi Matusiwa geen waarde meer had.

Haarlem-BV Veendam 1-0Haarlem klom naar de achtste plaats en de nummer laatst van vorig seizoen heeft inmiddels een ruime voorsprong op de degradatiezone. Marcel Akerboom maakte het enige doelpunt aan de Jan Gijzenkade. Michiel Emmen frustreerde het slotoffensief van Veendam door acht minuten voor tijd een rode kaart te krijgen.

FC Eindhoven-FC Omniworld 1-1Omniworld slaagde er niet in de laatste plaats te verlaten door het gelijkspel in Eindhoven. Bij de thuisploeg maakte Serhat Koç zijn dertiende van het seizoen, waarmee hij de tweede plaats bezet op de topscorerslijst samen met Plet. Sandro Calabro is de nummer één met zestien goals. Género Zeefuik zorgde voor de 1-1 namens de tobbende club uit Almere.