Teleurstelling voor PSG, verlies voor Van Wolfswinkel

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Sporting Lissabon heeft de elfde verliespartij van dit seizoen geleden • De uitwedstrijd tegen Paços Ferreira werd met 1-0 verloren • Tony was als enige trefzeker • Ricky van Wolfswinkel speelde negentig minuten mee met Sporting, maar kon geen verschil in de score brengen • Sporting staat op een teleurstellende achtste plaats • • Ondanks het doelpuntloze gelijkspel tegen Brøndby IF mag FC Kopenhagen zich kampioen van Denemarken noemen • Door de remise van uittredend kampioen FC Nordsjælland tegen Silkeborg IF (2-2) van vrijdag was het punt voldoende voor de tiende titel in de clubhistorie sinds de oprichting in 1992 • Voor trainer Ariël Jacobs was het zijn derde kampioenschap • De Belg, die dit seizoen debuteerde op de bank van FC Kopenhagen, was eerder met Anderlecht twee keer de beste van België • • Club Brugge blijft in het spoor van Anderlecht, dat de koploper is in de play-offs om de Belgsiche titel • SC Lokeren bezorgde de ploeg van trainer Juan Carlos Garrido de nodige problemen, maar keerde toch met lege handen huiswaarts (2-1) • Hamdi Harbaoui zette de gasten nog wel op een voorsprong • Maxime Lestienne en Lior Refaelov stelden daarna orde op zaken namens Club Brugge, dat door de zege op twee punten staat van Anderlecht •

Dennis van Wijk is de play-offs om promotie naar de Eerste Klasse begonnen met een gelijkspel tegen White Star Woluwe (1-1) • Door het gelijkspel deelt de ploeg van Van Wijk, die onlangs is aangesteld om promotie af te dwingen, de tweede plaats • Cercle Brugge, dat met 3-0 te sterk was voor Excelsior Moeskroen, staat met drie punten op de eerste plaats • • FC Sion heeft de wedstrijd tegen FC Basel nipt verloren: 0-1 • Bij Basel, dat donderdag door Chelsea werd uitgeschakeld in de halve finale van de Europa League, nam Marcelo Diaz het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening • Michael Dingsdag maakte het einde van de wedstrijd niet meer mee, aangezien hij in de negentigste minuut zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontving • • Olympique Nice heeft zich met Luigi Bruins in de basis weer als kandidaat naar voren geschoven voor een plaats in de voorronde van de Champions League • Dankzij treffers van Darío Cvitanich (2x) en Eric Bauthéac werd Stade Rennes op eigen veld met 3-0 geklopt • De ploeg van trainer Claude Puel blijft daarmee in het spoor van nummer drie Olympique Lyon •

• Olympique Lyon nam in de tweede helft afstand van AS Nancy • Invaller Bafétimbi Gomis had slechts enkele minuten nodig om de ban te breken • Na de 0-2 van Yoann Gourcuff tekende de aanvaller in de laatste minuut ook voor het slotakkoord •

• Paris Saint-Germain heeft thuis duur puntenverlies opgelopen tegen Valenciennes • Gaël Danic zorgde voor een verrassing door na zeventien minuten de openingstreffer voor zijn rekening te nemen • Het werd voor de thuisploeg nog een stuk lastiger toen Thiago Silva op slag van rust een rode kaart kreeg • Zeven minuten voor tijd zorgde Alex voor de gelijkmaker: 1-1 • PSG staat zeven punten voor op Olympique Marseille, waardoor het volgende week kampioen kan worden • • Dinamo Moskou heeft geprofiteerd van de nederlaag die Rubin Kazan zaterdag leed tegen FC Anzhi (1-2) • Dankzij de 2-1 zege op Krylia Sovetov Samara klom de club uit de Russische hoofdstad naar de vierde plaats • Balázs Dzsudzsák zette Dinamo Moskou in de vijfde minuut op het juiste spoor • Pavel Solomatin bracht na een uur de zege in veilige haven • Krylia Sovetov Samara kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Ivan Taranov • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.