Teleurstellende remise van FC Twente tegen sterk RKC

FC Twente is het seizoen zeer teleurstellend begonnen. In eigen huis werd niet gescoord tegen RKC Waalwijk. De Brabanders vonden het net echter ook niet, waardoor de wedstrijd doelpuntloos eindigde.

Teleurstellende remise van FC Twente tegen sterk RKC

Er was weinig te merken van een bepaalde ommekeer bij Twente. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd en RKC kreeg zelfs de gelegenheid om voor gevaar te zorgen. Luc Castaignos verraste wel bijna, maar zijn inzet leverde geen openingstreffer op.

Voor de Waalwijkers zorgde Kenny Anderson voor het eerste gevaar, maar hij zag zijn inzet naast het doel van keeper Nick Marsman eindigen. Het waren twee spaarzame hoogtepunten in de eerste helft, waar Twente ondanks het nemen van initiatief alsnog inspiratieloos oogde.

In de tweede helft kreeg Twente wel een grote kans. Een fraai afstandsschot van Joshua John eindigde echter op de lat. Na zijn poging leek het erop dat Twente realiseerde dat het een tandje erbij moest zetten.

Waar Twente dus een teleurstellend optreden verzorgde, moet ook gezegd worden dat RKC een sterke wedstrijd speelde. Pogingen van de Tukkers strandden bij de defensie van de Waalwijkers die solide stond opgesteld.

In de blessuretijd kreeg RKC het nog lastig, maar de ploeg kreeg het voor elkaar om tot het laatste fluitsignaal de zaak achterin dicht te houden waardoor beide elftallen genoegen moesten nemen met een punt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen