Teleurgestelde Kalou mag Amerikaanse droom najagen van Hertha

Reacties

Salomon Kalou staat mogelijk aan de vooravond van een transfer naar de Major League Soccer. De 34-jarige Ivoriaan wil vertrekken bij Hertha BSC, nu hij dit kalenderjaar steevast op de tribune moet plaatsnemen.

Teleurgestelde Kalou mag Amerikaanse droom najagen van Hertha
© Pro Shots

Tijdens de winterse transferperiode greep Kalou nog naast een transfer naar Aston Villa, omdat hij geen werkvergunning kon krijgen. En dus heeft de voormalig speler van Feyenoord nu zijn zinnen gezet op een Amerikaans avontuur. Dat vertelde technisch directeur Michael Preetz deze donderdag tijdens een persconferentie.

'Hij bekijkt momenteel de opties met zijn zaakwaarnemer', vertelde Preetz over de plannen van Kalou, die nog een contract heeft tot komende zomer. 'Maar het is niet zo dat we vandaag al iets bekend kunnen maken. Het is niet zo dat de transfer al bijna rond is.' Clubs uit de MLS hebben nog tot 5 mei de tijd om spelers aan te trekken.

Hertha staat met Kalou nauw in contact over zijn situatie. Preetz snapt dat een bijrol moeilijk te verkroppen is. 'Dat begrijpen we, dat lijkt me duidelijk. Hij was de laatste jaren een uitstekende speler en maakte altijd het verschil', zei de directeur over de man die sinds 2014 in totaal 53 keer scoorde in 173 officiële duels voor de club uit Berlijn.

Kalou liet enkele jaren geleden, toen hij nog een vaste waarde was bij Hertha, al eens weten ooit nog in de VS te willen voetballen. 'Ik hou van de Major League Soccer, mijn wens is om er ooit nog te spelen.' Toen was er echter nog geen reden om te denken aan een Amerikaans avontuur. Nu kan zijn wens alsnog in vervulling gaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.