Tegenstanders Feyenoord en PSV morsen, AZ-opponent niet in actie

De Europese tegenstanders van Feyenoord en PSV hebben zondag geen beste generale gehad voor de Europa League-wedstrijden van donderdag. NK Rijeka, tegenstander van AZ, kwam door het coronavirus zelfs helemaal niet in actie.

Wolfsberger AC
3 - 4
Rapid Wien
Rapid Wien

Feyenoord treft donderdag Wolfsberger AC, op papier de zwakke broeder in Groep K van de Europa League. De Oostenrijkers speelden donderdag gelijk tegen CSKA Moskou (1-1) en bogen zondag een achterstand om tegen Rapid Wien, maar gingen in een dramatische slotfase alsnog onderuit.

Na goals van Thorsten Schick en Koya Kitagawa stond Rapid in de rust met 2-0 voor, maar Wolfsberger poetste die achterstand in de tweede helft weg door twee doelpunten van Dominik Baumgartner en een van Cheikhou Dieng. Helaas voor de thuisploeg maakte Ercan Kara op aangeven van Marcel Ritzmaier gelijk en benutte diezelfde Kara vervolgens in de extra tijd een penalty voor 3-4.

Omonia Nicosia
0 - 0
EN Paralimni

PSV verloor afgelopen donderdag van Granada en krijgt volgende week op Cyprus een uitgelezen kans om te winnen. Omonia Nicosia speelde bij de start van de groepsfase gelijk tegen PAOK Saloniki en kwam zondag in de Cypriotische competitie niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen het laag geklasseerde Enosis Neon Paralimni. Bij de bezoekers viel Pele van Anholt nog in. Invaller Jordi Gómez van Omonia kreeg vanaf elf meter nog de kans om de score te openen, maar hij faalde vanaf de stip.

Gorica
Gorica
0 - 0
NK Rijeka
NK Rijeka

HNK Rijeka is donderdag de tegenstander van AZ, maar kwam zondag niet in actie in de Kroatische competitie. De uitwedstrijd tegen HNK Gorica werd uitgesteld vanwege meerdere coronabesmettingen bij de tegenstander. AZ weet inmiddels alles van het virus met in totaal vijftien positieve tests in de selectie. In totaal moesten acht spelers van Gorica in thuisquarantaine. Rijeka verloor afgelopen donderdag bij de start van de groepsfase van de Europa League van Real Sociedad (0-1).