Te Kloese geniet van prestaties Kökcü en noemt doorverkooppercentage

Reacties

De prestaties van Orkun Kökcü in Portugal worden bij Feyenoord nog altijd met grote aandacht gevolgd. Uiteraad omdat de middenvelder een kind van de club is, maar ook omdat de Rotterdammers nog flink aan hem kunnen verdienen als Kökcü een nieuwe transfer maakt.

Te Kloese geniet van prestaties Kökcü en noemt doorverkooppercentage
© Pro Shots

Na negen jaar vertrok Kökcü afgelopen zomer door de voordeur bij Feyenoord. Benfica betaalde een bedrag van 25 miljoen euro, dat via bonussen nog met vijf miljoen kan oplopen. In Lissabon heeft Kökcü direct een basisplaats veroverd en heeft hij inmiddels al acht officiële duels achter zijn naam.

Te Kloese geniet ervan, zo vertelde hij maandagavond aan tafel bij Ziggo Sport-programma Rondo. 'We hebben een goede relatie vanuit de club met hem en zijn familie. Je gunt hem het beste. Het is een fantastische voetballer, ik hoop dat hij het daar goed doet en daarna ook weer stappen gaat maken. Want dat zou voor ons ook leuk zijn!', zei de Feyenoord-directeur.

Daarmee doelde Te Kloese op het doorverkooppercentage dat Feyenoord bij de transfer van Kökcü heeft afgedwongen. 'Dat is heel veel ja', bevestigde de directeur desgevraagd: '25 procent', specificeerde hij.

'Voor ons als Feyenoord ook heel belangrijk als de jongens die weggaan naar een buitenlandse competitie, het daar ook gewoon goed doen. Dat is natuurlijk een fantastisch voorbeeld voor onze jeugdspelers. Als je bij Feyenoord een jongen kan opleiden die nu bij Manchester United onder contract staat, zoals Tyrell Malacia. Of zoals Orkun het bij Benfica fantastisch doet. Ik vind dat een compliment voor de jeugdopleiding.'

Bekijk hier al onze video's
Meer O. Kökçü
Meer over O. Kökçü
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.