'Te goed voor degradatiegevaar, te slecht voor eerste zeven'

NAC Breda heeft zich mede door het succes tegen Heracles Almelo ontworsteld aan de gevarenzone. Volgens Jelle ten Rouwelaar (32) is het succes het bewijs van de kracht van de Brabanders.

'Te goed voor degradatiegevaar, te slecht voor eerste zeven'

De doelman was zaterdag in de wedstrijd tegen Heracles Almelo de beste man bij NAC Breda. Mede dankzij zijn keeperswerk wonnen de West-Brabanders met 2-1. Volgens Ten Rouwelaar vormt de zege een bewijs dat zijn club terecht de tiende plaats op de ranglijst inneemt. 'Wij zijn te goed om in degradatiegevaar te komen en te slecht om bij de eerste zeven te spelen.'

'Dat roep ik nu en dat riep ik voorafgaand aan het seizoen. Dat we aanvankelijk weinig punten pakten, is logisch. We hadden de tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken. Binnen de spelersgroep is er nooit sprake geweest van paniek.'

Desondanks uitten spelers in die moeizame beginperiode wel hun zorgen over de spelstijl van coach Nebojsa Gudelj. Die was in hun ogen te verdedigend. Sinds de wedstrijd tegen Roda JC (5-1 winst) kiest de oefenmeester voor meer creativiteit op het middenveld. Het bleek de inleiding van een goede serie van drie overwinningen en een gelijkspel.

Voorbeeld
Buiten de lijnen is interim-directeur Justin Goetzee druk bezig om bij NAC een financiële basis te leggen voor komende jaren. De onder zijn voorganger Stefaan Eskes opgelopen achterstand van 1,5 miljoen euro is afgelopen week teruggebracht tot 1,2 miljoen.

Op de achtergrond vinden intussen gesprekken plaats met financiers en ook wordt nog steeds gesproken over een aandelenuitgifte. De hoop binnen de NAC-leiding is dat zij, vanwege het positieve elan dat weer rond de club hangt, opnieuw willen investeren. 'Laten we als elftal een voorbeeld zijn voor hoe de hele club moet presteren, namelijk als team', aldus Ten Rouwelaar.

Bekijk hier al onze video's