Tapia sluit weer aan bij groepstraining FC Twente

Reacties

FC Twente-trainer René Hake kan deze week Renato Tapia weer begroeten op het trainingsveld. De twintigjarige middenvelder is goed genoeg hersteld van een bovenbeenblessure om de groepstraining van de Tukkers te hervatten.

Tapia sluit weer aan bij groepstraining FC Twente

Tapia liep de kwetsuur op in de wedstrijd tegen Ajax van 12 september (2-2). De Peruviaan liet zich tijdens dat duel voortijdig naar de kant halen. En dat was niet de eerste keer dit seizoen. Tijdens de eerste speelronde van deze Eredivisie-jaargang tegen FC Groningen (1-1) moest hij zich ook al laten wisselen. Toen had hij last van een lichte knieblessure.

Ondanks zijn blessureleed kwam Tapia dit seizoen al wel tijdens vijf Eredivisiewedstrijden binnen de lijnen. In 212 speelminuten produceerde hij één goal. Vorig seizoen kampte de international van Peru ook al met hamstring- en knieklachten. Daardoor kon hij maar tijdens de helft van de competitiewedstrijden van FC Twente ingezet worden. Hij scoorde hierin vijf keer.

Of Tapia komend weekend ook al inzetbaar is voor de Tukkers tijdens het competitieduel met AZ moet later deze week blijken. Jerson Cabral moet die wedstrijd sowieso aan zich voorbij laten gaan. Hij zit enkele weken in de lappenmand met een overstrekte knie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.