Tapia en co druipen af na bekersensatie op Ibiza

Reacties

Ibiza heeft voor een grote stunt gezorgd in het toernooi om de Copa del Rey door Celta de Vigo te verslaan. Ook invallers als Santi Mina en Denis Suárez konden de middenmoter uit La Liga niet meer redden dinsdagavond.

Tapia en co druipen af na bekersensatie op Ibiza
© Pro Shots
Ibiza
Ibiza
5 - 2
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Celta tankte de laatste weken juist veel vertrouwen na een povere seizoenstart. Onder de nieuwe trainer Eduardo Coudet werd slechts twee keer verloren in de laatste acht competitiewedstrijden, waaronder in het duel met Real Madrid van afgelopen zaterdag. Het vertrouwen dat was opgebouwd verdween op Ibiza razendsnel.

Na een halfuur stond het al 3-0 voor de thuisploeg, die uitkomt in de Segunda División B, het derde niveau in Spanje. Sergio Castel had twee keer gescoord en Javi Pérez had het derde doelpunt voor zijn rekening genomen. Met ex-Feyenoorder Renato Tapia probeerde Celta zich te herstellen van de driedubbele klap, maar dat lukte maar niet. Sterker, de score werd beschamender.

Nadat Ibiza in de 61ste minuut door een strafschop van Manuel Molina op 4-0 was gekomen, greep Coudet in met een vierdubbele wissel. Onder anderen Mina (ex-Valencia) en Suárez (ex-Barcelona) vielen in. Dat had enigszins effect. Celta kwam via Mina en Jordan Holsgrove terug tot 4-2, maar incasseerde na een gemiste strafschop van Mina diep in de extra tijd de genadeklap. Ángel Rodado bepaalde de eindstand op 5-2 en gaf de getuigen van het bekersprookje in het Estadi Municipal de Can Misses een volgende reden te juichen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Getafe
Celta was niet de enige club van het hoogste niveau die verrassend werd uitgeschakeld op weg naar de zestiende finale in het bekertoernooi. Getafe ging met 1-0 onderuit bij Córdoba, een club die net als Ibiza actief is op het derde niveau. De bezoekers hadden liefst twintig doelpogingen, alleen zonder resultaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.