Tanzania ontslaat bondscoach die Marokko betichtte van matchfixing

Reacties

Adel Amrouche is na de eerste groepswedstrijd op de Afrika Cup ontslagen als bondscoach van Tanzania. Hij was al geschorst en beboet na zijn uitspraken over tegenstander Marokko, de bond van Tanzania heeft nu harder ingegrepen.

Tanzania ontslaat bondscoach die Marokko betichtte van matchfixing
© CAF Online
Marokko
Marokko
3 - 0
Tanzania
Tanzania

Marokko en Tanzania stonden afgelopen woensdag tegenover elkaar tijdens de eerste groepswedstrijd in Groep F van de Afrika Cup, in aanloop naar dat treffen hintte Amrouche op vormen van corruptie en matchfixing rond het Marokkaanse elftal.

'De bond van Marokko is het grootste gezag in het Afrikaanse voetbal. Tijdens onze laatste wedstrijd tegen Marokko wilden we in de namiddag spelen, maar de Marokkaanse bond dwong ons om in de avond te spelen. Op dit moment bepaalt Marokko het Afrikaanse voetbal. Ze kiezen ook hun scheidsrechters uit en wij zijn slechts toeschouwers', aldus Amrouche.

De bond van Tanzania nam afstand van de uitspraken van Amrouche, de Algerijn met Belgische roots zat nog wel op de bank tijdens het verloren Afrika Cup-duel. Na een klacht van Marokko kreeg hij van de Afrikaanse bond een geldboete van bijna 10 duizend euro en een schorsing van acht wedstrijden. Enkele dagen later is door de bond van Tanzania besloten om Amrouche te ontslaan tijdens het Afrikaanse eindtoernooi.

Tanzania speelt maandag tegen Zambia en treft DR Congo in de laatste groepswedstrijd. Het land kwam nooit verder dan de groepsfase van de Afrika Cup. Assistent-coach Hemed Suleiman, die bijzonder genoeg Morocco als bijnaam heeft, zal de honneurs waarnemen bij Tanzania tijdens de Afrika Cup.

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep F Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
DR Congo
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Zambia
3
0
2
1
2-3
-1
2
4
Tanzania
3
0
2
1
1-4
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.