Tandentrekken moet blessures Van Persie voorkomen

Het trekken van vier verstandskiezen moet bij Robin van Persie spierblessures voorkomen. De Arsenal-aanvaller bezoekt op 28 mei in Parijs een tandarts die de behandeling zal doen.

Tandentrekken moet blessures Van Persie voorkomen

De ingreep valt middenin in de voorbereiding van het interlands die het Nederland Elftal speelt tegen IJsland (6 juni) en Noorwegen (10 juni). 'Als het goed is, blijven complicaties uit en meldt hij zich 2 juni gewoon net als alle andere internationals', meldt bondscoach Bert van Marwijk aan De Telegraaf. De bondscoach heeft voor volgende week ook een trainingskamp belegd voor Oranje.

Van Persie ondergaat de behandeling op voorspraak van zijn coach bij Arsenal, Arsène Wenger. De Fransman vermoedt dat de vele spierblessures van de Rotterdammer verband houden met zijn verstandskiezen. Dit zou goed kunnen kloppen volgens natuurgeneeskundige Aarnout van Oosten.

'Verstandskiezen bestrijken een enorm gebied in ons reguleringssysteem, waaronder het centrale zenuwstelsel', laat Van Oosten weten in Telesport. 'Die kiezen kunnen ontstekingshaarden bevatten die het de rest van het lichaam beïnvloeden. Door de verstandskiezen te trekken, worden je haarden verwijderd en ontdoe je je lichaam van stoorzenders.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen