Tahamata verlaat Ajax voor avontuur op eigen benen in Duitsland

Reacties

Simon Tahamata gaat zijn werkzaamheden als techniektrainer in de jeugd van Ajax op zeer korte termijn neerleggen. De ex-Ajacied verlaat De Toekomst per 1 maart en gaat in Berlijn een voetbalschool oprichten, waar hij zelf ook jeugdtrainer wordt.

Tahamata verlaat Ajax voor avontuur op eigen benen in Duitsland
© Pro Shots

Dat maakt zijn werkgever wereldkundig. Tahamata verklaart zijn stap op de clubwebsite. 'In Berlijn ga ik een voetbalacademie oprichten, zodat ook daar jonge spelers hun droom om profvoetballer te worden, kunnen laten uitkomen. We gaan hetzelfde doen als wat ik hier doe, dat is precies mijn ding', aldus Tahamata. Marijn Beuker, in Amsterdam sinds kort actief als Directeur Voetbal, heeft ook gereageerd.

'Simon is een icoon binnen de club die heel veel voor ons heeft betekend en het is ontzettend jammer dat hij ons verlaat. Maar we hebben alle begrip voor de unieke kans die hij in Berlijn aangrijpt en wensen hem daar het allerbeste toe', aldus Beuker over Tahamata. Als speler werd Tahamata tussen 1976 en 1980 drie keer kampioen met Ajax. Hij kwam tot 149 officiële wedstrijden en zeventien goals in het rood-wit. Tahamata was tussen 2004 en 2009 en vanaf 2014 tot nu jeugdtrainer bij Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.