Tadic ziet wéér december-drama bij Ajax: 'Er zijn altijd spelers geblesseerd en moe'

Reacties

Het is bijna een traditie aan het worden: Ajax dat in december het ene na het andere puntenverlies lijdt. Dat constateert ook aanvoerder Dusan Tadic, die hoopt dat hij en zijn ploeggenoten zich zaterdag tegen PEC Zwolle kunnen revancheren na de midweekse dreun in Europa.

Tadic ziet wéér december-drama bij Ajax: 'Er zijn altijd spelers geblesseerd en moe'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
4 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

In Amsterdam voelen ze de tik van woensdag nog steeds. Toen werd de ploeg van trainer Erik ten Hag door een 0-1 nederlaag tegen Atalanta Bergamo uitgeschakeld in de Champions League, waardoor nu slechts de Europa League rest. 'Heel frustrerend, als je iets zó graag wil', zo spreekt captain Tadic nu tegenover het clubkanaal van Ajax. 'Wij speelden niet goed en Atalanta deed het tactisch en verdedigend wél goed. Maar met onze kwaliteiten hadden wij het beter moeten doen.'

In de maand december verloor Ajax nu al van Liverpool (1-0), FC Twente (1-2) en dus Atalanta (0-1). De laatste keer dat de regerend landskampioen drie officiële duels op rij verloor? Exact een jaar geleden. Toen waren tussen 6 en 15 december Willem II (1-2), Valencia (0-1) en AZ (1-0) te sterk. Met andere woorden: de eerste weken van de laatste maand van het jaar zijn bepaald niet de periode waarin Ajax geweldig draait.

Tadic snapt dat wel, stelt hij. 'December is altijd de zwaarste maand. Er zijn altijd spelers geblesseerd of een beetje moe, dus dat is altijd moeilijk. Wij moeten er nu alles aan doen om dit om te draaien. Daar is zaterdag een goede wedstrijd voor, we moeten winnen en terugkomen op het goede spoor. Nu kunnen we laten zien hoe wij als spelersgroep in elkaar zitten. We moeten opstaan, uitstraling tonen en vertrouwen in onszelf en in ons spel hebben. Dan is er geen probleem', zo sluit hij hoopvol af.

Conclusie: dit Ajax komt simpelweg tekort voor de Champions League
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.