Tadic draait duel eigenhandig om: Fenerbahçe neemt koppositie weer over

Dankzij een dubbelslag van Dusan Tadic heeft Fenerbahçe de koppositie in de Süper Lig weer overgenomen van Galatasaray. De Turkse topclub boog zondag een achterstand om tegen Fatih Karagümrük (2-1).

Fenerbahçe
Fenerbahçe
2 - 1
Fatih Karagümrük

Fenerbahçe en Galatasaray zijn in een hevige strijd om de landstitel verwikkeld. Galatasaray zette zaterdag de toon tegen Alanyaspor, dus kon Fenerbahçe zich zondag geen puntenverlies permitteren. Het thuisduel met Fatih Karagümrük begon niet lekker, want door een doelpunt van Can Keles kwamen de bezoekers op slag van rust op voorsprong.

Na de pauze stond Tadic op. De voormalig aanvaller van Ajax zorgde met een benutte penalty voor de gelijkmaker en schoot zijn ploeg tien minuten later op voorsprong. Dat deed Tadic op aangeven van Sebastian Szymanski. Fenerbahçe, met ook Jayden Oosterwolde in de basis, gaf de voorsprong niet meer uit handen geven.

Door de overwinning komt Fenerbahçe op 34 punten uit dertien wedstrijden. Dat zijn er evenveel als Galatasaray, maar Fener beschikt over een beter doelsaldo.